ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Καταδίκη της ΕΕ για τα ρωσικά πλήγματα εναντίον αμάχων στο Κίεβο

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση».

Τα ρωσικά πλήγματα κατά πολιτών και διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, χαρακτηρίζοντάς τα «απαράδεκτα».

Με ανάρτησή του στο «Χ», ο Αντόνιο Κόστα δήλωσε: «Οι πολίτες στο Κίεβο συνεχίζουν να δέχονται επίθεση. Αυτή τη φορά, διάφορες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας ενός κράτους μέλους της ΕΕ, της Πορτογαλίας, ήταν επίσης θύματα των ρωσικών επιθέσεων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε όλους εκείνους που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του διπλωματικού προσωπικού.»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση», αναφέροντας τα εξής: «Ακόμη μια ειδεχθής επίθεση στο Κίεβο. Αυτή τη φορά κατά ενός κτιρίου που στεγάζει την πορτογαλική πρεσβεία και άλλες διπλωματικές υπηρεσίες».

Αυτή είναι «μια ακόμη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας εναντίον μη στρατιωτικών στόχων», κατήγγειλε από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αντίποινα μετά τον περιορισμό της διπλωματικής αποστολής στις Βρυξέλλες

Η Ρωσία ανακοίνωσε αντίποινα μετά τον περιορισμό της διπλωματικής της αντιπροσωπείας από την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση μεροληπτική και σημειώνοντας πως η ΕΕ δεν πρέπει να συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά από Ουκρανία άμεση επισκευή του αγωγού Ντρούζμπα

Η ΕΕ κάλεσε την Ουκρανία να επισπεύσει τις επισκευές στον αγωγό πετρελαίου «Ντρούζμπα» που υπέστη ζημιές στον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ενημέρωση στο Κίεβο για τα τέσσερα χρόνια από την εισβολή.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η πίεση από ΗΠΑ και ΕΕ θα κρίνει το τέλος του πολέμου

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου εξαρτάται από την πίεση ΗΠΑ-ΕΕ προς τον Πούτιν. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πετύχει τον στόχο της, ενώ εξέφρασε διάθεση για συνομιλίες και άνοιγμα σε συμβιβασμό για τα εδαφικά ζητήματα.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς συμφωνία για το 20ό πακέτο κυρώσεων ΕΕ-Ουκρανίας, λέει η Κάλας

Η Κάγια Κάλας εξέφρασε λύπη για το βέτο της Ουγγαρίας στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί πισωγύρισμα ενόψει της επετείου εισβολής στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα δεν πέτυχε τους στόχους της.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κάγια Κάλλας ανησυχεί για το ασυμφωνία στην ΕΕ για τις νέες κυρώσεις

Η Κάγια Κάλλας χαρακτήρισε «πισωγύρισμα» την έλλειψη συμφωνίας στην ΕΕ για νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λίγο πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως οι προσπάθειες συνεχίζονται.