ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Καταδίκη της ΕΕ για τα ρωσικά πλήγματα εναντίον αμάχων στο Κίεβο

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση».

Τα ρωσικά πλήγματα κατά πολιτών και διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, χαρακτηρίζοντάς τα «απαράδεκτα».

Με ανάρτησή του στο «Χ», ο Αντόνιο Κόστα δήλωσε: «Οι πολίτες στο Κίεβο συνεχίζουν να δέχονται επίθεση. Αυτή τη φορά, διάφορες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας ενός κράτους μέλους της ΕΕ, της Πορτογαλίας, ήταν επίσης θύματα των ρωσικών επιθέσεων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε όλους εκείνους που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του διπλωματικού προσωπικού.»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση», αναφέροντας τα εξής: «Ακόμη μια ειδεχθής επίθεση στο Κίεβο. Αυτή τη φορά κατά ενός κτιρίου που στεγάζει την πορτογαλική πρεσβεία και άλλες διπλωματικές υπηρεσίες».

Αυτή είναι «μια ακόμη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας εναντίον μη στρατιωτικών στόχων», κατήγγειλε από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: «Η στήριξή μας στην Ουκρανία πιο σημαντική από ποτέ»

Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της οικονομικής και αμυντικής στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία, αναφέροντας την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Ζήτησε και τη συμβολή άλλων εταίρων για τη λήξη του πολέμου.
Ευρωπαϊκή άμυνα σύμβολο
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Η Ευρώπη αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης προς την Ουκρανία

Τη διαρκή και σημαντική υποστήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας και πληροφοριών προέρχεται από Ευρωπαίους. Κάλεσμα στήριξης από Ολλανδό πρωθυπουργό.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Αυστραλία υπέρ ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Κάγια Κάλας επικρότησε την ανακοίνωση ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας, αν και τόνισε πως προτιμούσε να αφορά και ανθρώπινες ζωές. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη στάση της Ρωσίας και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» της ΕΕ η άρση κυρώσεων σε δύο Ρώσους ολιγάρχες

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «τρομερό λάθος» την άρση κυρώσεων της ΕΕ κατά 2 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, τονίζοντας πως η Ουκρανία θα απαντήσει προσθέτοντας 10 νέα ονόματα στη λίστα κυρώσεων και διαμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε».
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Επαίσχυντη η διαγραφή δύο Ρώσων δισεκατομμυριούχων από κυρώσεις

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε επαίσχυντη την αφαίρεση των Ρώσων Ουσμάνοφ και Φρίντμαν από τις κυρώσεις της ΕΕ, καλώντας τα κράτη-μέλη να επιβάλουν δικές τους κυρώσεις, ενώ τόνισε πως η ενέργεια προκαλεί διχόνοια και ωφελεί τη Μόσχα.