ΓΔ: 2706.65 0.15% Τζίρος: 245.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πλοίο στο ηλιοβασίλεμα

Μπλόκο στα ισραηλινά περίπτερα από τη διεθνή έκθεση Euronaval

Η διεθνής έκθεση ναυτικού αμυντικού εξοπλισμό Euronaval δεν θα φιλοξενήσει ισραηλινά περίπτερα. Με προυποθέσεις η επίσκεψη Ιραηλινών πολιτώνν και εταιρειών.

Η διεθνής έκθεση Euronaval, που αφορά τον ναυτικό αμυντικό εξοπλισμό, δεν θα φιλοξενήσει ισραηλινά περίπτερα, ούτε στρατιωτικά είδη, κατόπιν αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Η έκθεση αυτή, που διοργανώνεται ανά διετία, θα διεξαχθεί φέτος στις αρχές Νοεμβρίου στα βόρεια του Παρισιού.

«Η γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, τη Euronaval για την απόφασή της να επικυρώσει τη συμμετοχή των ισραηλινών αντιπροσωπειών στην έκθεση Euronaval 2024 χωρίς περίπτερα, ούτε παρουσίαση του υλικού τους», διευκρίνισε η διοργανώτρια αρχή. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επτά ισραηλινές εταιρείες.

«Τηρώντας την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, οι εταιρείες και οι Ισραηλινοί πολίτες που το επιθυμούν θα γίνουν δεκτοί στην έκθεση με βάση τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Περίπου 500 εταιρείες και 22.000 επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην 29η διεθνή έκθεση που θα φιλοξενηθεί μεταξύ 4-7 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό πάρκο Παρί-Νορ Βιλπέντ, υπενθύμισαν οι διοργανωτές.

Στα τέλη Μαΐου είχε ακυρωθεί η συμμετοχή των ισραηλινών εταιρειών στην έκθεση αμυντικού χερσαίου εξοπλισμού Eurosatory με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Η παρουσία των ισραηλινών εταιρειών τελικά επιτράπηκε με δικαστική απόφαση.

Η απόφαση για τη Euronaval ελήφθη σε μια περίοδο που έχουν ανέβει οι τόνοι μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και τον Λίβανο. Το Παρίσι ζητά επίμονη κατάπαυση του πυρός και στα δύο μέτωπα και καταγγέλλει τα ισραηλινά πλήγματα, τα οποία θεωρεί «σκόπιμα» εναντίον θέσεων των κυανόκρανων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν επισκέπτεται τη Δευτέρα την Αίγυπτο για τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 13 του μήνα για να στηρίξει την εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, εστιάζοντας σε μόνιμη εκεχειρία, απελευθέρωση ομήρων και ανθρωπιστική βοήθεια.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός εκπρόσωπος ΟΗΕ: «Θα απαντήσουμε στις βρετανικές κυρώσεις»

Το Ισραήλ σκέφτεται αντίμετρα στις βρετανικές κυρώσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί η Γάζα χωρίς αφοπλισμό της Χαμάς, ενώ επέκρινε τη Βρετανία για προσπάθεια επηρεασμού της ισραηλινής πολιτικής.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης ΗΠΑ καταγγέλλει βρετανική κυβέρνηση για αντισημιτισμό

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για αντισημιτισμό, απαντώντας σε δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ για τη Γάζα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις λόγω του ασυνήθιστου χαρακτήρα τέτοιων σχολίων.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Η AvroTros της Ολλανδίας θα μποϊκοτάρει την Eurovision 2027

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AvroTros ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει και το 2027 τη Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ και της απουσίας αυστηρών κανόνων για αποκλεισμό χωρών με εμπλοκή σε στρατιωτικές συγκρούσεις.