ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Πλοίο στο ηλιοβασίλεμα

Μπλόκο στα ισραηλινά περίπτερα από τη διεθνή έκθεση Euronaval

Η διεθνής έκθεση ναυτικού αμυντικού εξοπλισμό Euronaval δεν θα φιλοξενήσει ισραηλινά περίπτερα. Με προυποθέσεις η επίσκεψη Ιραηλινών πολιτώνν και εταιρειών.

Η διεθνής έκθεση Euronaval, που αφορά τον ναυτικό αμυντικό εξοπλισμό, δεν θα φιλοξενήσει ισραηλινά περίπτερα, ούτε στρατιωτικά είδη, κατόπιν αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Η έκθεση αυτή, που διοργανώνεται ανά διετία, θα διεξαχθεί φέτος στις αρχές Νοεμβρίου στα βόρεια του Παρισιού.

«Η γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, τη Euronaval για την απόφασή της να επικυρώσει τη συμμετοχή των ισραηλινών αντιπροσωπειών στην έκθεση Euronaval 2024 χωρίς περίπτερα, ούτε παρουσίαση του υλικού τους», διευκρίνισε η διοργανώτρια αρχή. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επτά ισραηλινές εταιρείες.

«Τηρώντας την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, οι εταιρείες και οι Ισραηλινοί πολίτες που το επιθυμούν θα γίνουν δεκτοί στην έκθεση με βάση τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Περίπου 500 εταιρείες και 22.000 επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην 29η διεθνή έκθεση που θα φιλοξενηθεί μεταξύ 4-7 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό πάρκο Παρί-Νορ Βιλπέντ, υπενθύμισαν οι διοργανωτές.

Στα τέλη Μαΐου είχε ακυρωθεί η συμμετοχή των ισραηλινών εταιρειών στην έκθεση αμυντικού χερσαίου εξοπλισμού Eurosatory με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Η παρουσία των ισραηλινών εταιρειών τελικά επιτράπηκε με δικαστική απόφαση.

Η απόφαση για τη Euronaval ελήφθη σε μια περίοδο που έχουν ανέβει οι τόνοι μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και τον Λίβανο. Το Παρίσι ζητά επίμονη κατάπαυση του πυρός και στα δύο μέτωπα και καταγγέλλει τα ισραηλινά πλήγματα, τα οποία θεωρεί «σκόπιμα» εναντίον θέσεων των κυανόκρανων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν επισκέπτεται τη Δευτέρα την Αίγυπτο για τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 13 του μήνα για να στηρίξει την εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, εστιάζοντας σε μόνιμη εκεχειρία, απελευθέρωση ομήρων και ανθρωπιστική βοήθεια.
Πλήθος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, σε δύο επιθέσεις που έπληξαν εμπορικό κέντρο και τη συνοικία Αλ Τουφά, σύμφωνα με πηγές υγείας. Ο ισραηλινός στρατός μιλά για στόχους ενόπλων.
Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ενός λεπτού σιγή σε σημεία επιθέσεων της Χαμάς στην επέτειο

Πολίτες και συγγενείς θυμάτων τίμησαν τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στα σημεία όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, τρία χρόνια μετά το φονικό χτύπημα.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίδραση Νετανιάχου κατά Μακρόν μετά την ομίλια στον ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη

Η ισραηλινή κυβέρνηση αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις Μακρόν στον ΟΗΕ. Το γραφείο Νετανιάχου έκανε λόγο για «παραλογισμό» και κατηγόρησε τη Χαμάς για συνεχείς επιθέσεις κατά Ισραηλινών.