ΓΔ: 2705.59 -0.04% Τζίρος: 41.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:36
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Στους 22 ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ενόψει ισχυρών βροχοπτώσεων που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέταξε χθες Τρίτη την άμεση εκκένωση των περιοχών Γιαμπλάνιτσα και Κόνιτς, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κακοκαιρία.

Σε 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν έξι αγνοούμενους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Ενόψει ισχυρών βροχοπτώσεων που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέταξε χθες Τρίτη την άμεση εκκένωση των περιοχών Γιαμπλάνιτσα και Κόνιτς, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κακοκαιρία.

«Ο αριθμός των νεκρών στο καντόνι Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέρχεται σε 19», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Άλλοι τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην κεντρική Βοσνία.

Δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη χώρα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και να δυσχεραίνεται η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων. Διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν τέσσερις αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Γιαμπλάνιτσα και άλλους δύο στο Κόνιτς, ενημέρωσαν οι αρχές.

Η κοινότητα Ντόνια Γιαμπλάνιτσα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαράγεβο, έχει υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την κακοκαιρία. Το χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά σε λατομείο, έχει θαφτεί κάτω από λάσπη και βράχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι Περιφέρειες σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο

Για αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, όπως Βοιωτία και Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή η Αττική και άλλες περιοχές για πυρκαγιές τη Δευτέρα

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές τη Δευτέρα 7/9/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου).
Γέφυρα του Μόσταρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο καύσωνας μετακινείται προς τα Βαλκάνια

Σφοδρό κύμα καύσωνα μετακινείται στη Βαλκανική, με την Κροατία σε κόκκινο συναγερμό και θερμοκρασίες έως 39°C αναμένονται σε Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο μέχρι τη Δευτέρα, ξεπερνώντας προηγούμενα ρεκόρ.
Ομπρέλα στη βροχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας για την επικείμενη κακοκαιρία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά αυξημένη προσοχή από τους πολίτες λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και ενημερώνει πως όλες οι αρμόδιες αρχές είναι σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.