ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία Βόρειας Κορέας
Η εθνική σημαία της Βόρειας Κορέας κυματίζει σε μπλε ουρανό.

Η Βόρεια Κορέα έστειλε ξανά μπαλόνια με ακαθαρσίες στο έδαφος της Νότιας

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται με φόντο την επίσκεψη στη Νότια Κορέα του απερχόμενου Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, ο οποίος είχε χθες, Παρασκευή, συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ.

Η Βόρεια Κορέα έστειλε και πάλι εκατοντάδες μπαλόγια γεμάτα σκουπίδια προς τη Νότια, ανακοίνωσε σήμερα ο νοτιοκορεατικός στρατός αναφερόμενος στην τελευταία τέτοια «ομοβροντία» σε μια σειρά παρόμοιων επεισοδίων.

Η Πιονγκγιάνγκ απογείωσε περίπου 190 μπαλόνια χθες, Παρασκευή, το βράδυ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων στη Σεουλ. Περίπου 100 απ' αυτά προσγειώθηκαν ήδη στη Νότια Κορέα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι σάκοι που κρέμονται από τα μπαλόνια περιέχουν «κυρίως χαρτί και πλαστικά σκουπίδια», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται με φόντο την επίσκεψη στη Νότια Κορέα του απερχόμενου Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, ο οποίος είχε χθες, Παρασκευή, συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ.

Στις αρχές Μαΐου, η Πιονγκγιάνγκ είχε στείλει σχεδόν 5.000 μπαλόνια προς τη Νότια Κορέα, λέγοντας πως πρόκειται για αντίποινα για τα μπαλόνια με προπαγανδιστικό υλικό που στέλνουν Νοτιοκορεάτες προς τη Βόρεια Κορέα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο γείτονες βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εδώ και χρόνια. Πρόσφατα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την ανάπτυξη 250 εκτοξευτήρων βαλλιστικών πυραύλων στα νότια σύνορά της.

Ως απάντηση, η Νότια Κορέα άρχισε και πάλι να μεταδίδει προπαγανδιστικά μηνύματα από μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων, ανέστειλε πλήρως μια στρατιωτική συμφωνία που είχε στόχο τη μείωση των εντάσεων και επανέλαβε τα γυμνάσια με αληθινά πυρά στα μεθοριακά νησιά και κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που διαιρεί την κορεατική χερσόνησο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βόρειας Κορέας Βλαδιβοστόκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ένα νέο αντιτορπιλικό πλοίο καθέλκυσε χθες η Βόρεια Κορέα

Το πλοίο 5.000 τόνων είναι εξοπλισμένο με «τα πιο ισχυρά όπλα» και κατασκευάστηκε «μέσα σε 400 ημέρες εξ ολοκλήρου με τη δική μας δύναμη και τεχνολογία», δήλωσε ο γραμματέας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: 4 νεκροί και 34 τραυματίες σε επεισόδια σε φυλακή

Τέσσερις νεκροί και 34 τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρών συγκρούσεων με όπλα και εκρηκτικά μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή στη Ματσάλα του Ισημερινού, σύμφωνα με την υπηρεσία φυλακών της χώρας.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Κορέα: Απειλές για έντονη δράση μετά την άφιξη αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Νo Κουάνγκ Τσολ προειδοποίησε για πιο «επιθετικές ενέργειες» λόγω της άφιξης αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Νότια Κορέα και πρόσφατων επισκέψεων αξιωματούχων στα σύνορα, σύμφωνα με το KCNA.