ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καλεί τον στρατό του να είναι έτοιμος για πόλεμο

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε ότι ο απειλητικός χαρακτήρας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, έχουν φέρει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο στη «χειρότερη φάση της ιστορίας».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τον στρατό της χώρας να βελτιώσει τις ικανότητες του σε βαθμό που να είναι έτοιμος για πόλεμο, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ομιλία του σε μια διάσκεψη διοικητών ταγμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ την Παρασκευή.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε ότι ο απειλητικός χαρακτήρας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και η στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα, έχουν φέρει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο στη «χειρότερη φάση της ιστορίας», καλώντας για πολεμικές προετοιμασίες, σύμφωνα με το KCNA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα δεχτεί σκληρά πλήγματα τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα πλήγματα κατά του Ιράν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, απειλώντας το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, αν δεν υπάρξει συμφωνία, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αβάσιμη η δήλωση Τραμπ για αίτημα εκεχειρίας, απαντά η Τεχεράνη

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ διέψευσε τις δηλώσεις Τραμπ περί ιρανικού αιτήματος για κατάπαυση πυρός, χαρακτηρίζοντάς τες ψευδείς και αβάσιμες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Ποιος θα κρίνει τη λήξη του πολέμου;

Παρά τις θριαμβευτικές δηλώσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν μπορούν να ορίσουν μόνοι τη λήξη του πολέμου στο Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν πως οι ίδιοι θα αποφασίσουν το τέλος των εχθροπραξιών.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο Βαγδάτης

Επίθεση με drone σημειώθηκε το βράδυ σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, προκαλώντας πυρκαγιά σε αποθήκες. Η βάση φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.
Εκτόξευση πυραύλου Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Πυραυλική δοκιμή κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο προς τη θάλασσα, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Το Τόκιο θεωρεί πιθανό να ήταν βαλλιστικός, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.