ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να εξαπλώνονται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε μια περιοχή που εκτείνεται για 175 μίλια, σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία.

H πυρκαγιές στην Καλιφόρνια συνεχίζουν να κατακαίνε εκτάσεις, καταπίνοντας περισσότερα από 400.956 στρέμματα, με περισσότερους από 6.000 πυροσβέστες στο έδαφος να προσπαθούν να περιορίσουν αυτό που πιστεύεται ότι είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας. Αξιωματούχοι λένε ότι το 27% των πυρκαγιών έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με το CNN.

Οι ομάδες σημειώνουν ικανοποιητική πρόοδο στην κατασκευή προστατευτικών γραμμών. Ωστόσο, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε μια περιοχή που εκτείνεται για 175 μίλια, σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία.

Η Υπηρεσία Παρακολούθησης Πυρκαγιών της Καλιφόρνιας, Cal Fire, προειδοποίησε ότι αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο, ειδικά την Κυριακή, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης πυρκαγιών.

Μέχρι την Παρασκευή, 94 μεγάλες πυρκαγιές μαίνονταν σε αρκετές πολιτείες και είχαν εκδοθεί εντολές εκκένωσης σε 28 περιπτώσεις, ανέφερε το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυροσβεστικής. Πυρκαγιές καίνε επίσης στο Όρεγκον, το Αϊντάχο, την Ουάσινγκτον, τη Γιούτα, τη Μοντάνα, την Αριζόνα, το Νέο Μεξικό, το Ουαϊόμινγκ και τη Νεβάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Οδηγίες, απαγορεύσεις και ποινές από το Υπουργείο

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε την αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας τέσσερις βασικές απαγορεύσεις και εκδίδοντας προειδοποιήσεις για αποτροπή πυρκαγιών λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων και βαριά πρόστιμα.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας

Στο επίκεντρο του φετινού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές τίθενται η πρόληψη και η επιτήρηση μέσω 100 drones, ενώ αξιοποιείται για πρώτη φορά η Εθνική Χαρτογράφηση Κινδύνου και ενισχύεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Σύσκεψη σε γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση ΠΕΣΟΠΠ Αν. Αττικής για την αντιπυρική περίοδο 2026

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2026, με έμφαση στον σωστό συντονισμό και τη συνεργασία όλων των φορέων.
Υπουργός σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Πολύ απαιτητική η φετινή αντιπυρική περίοδος

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο έγινε στη Λάρισα με τη συμμετοχή του υπ. Κλιματικής Κρίσης και άλλων φορέων. Ο κ. Τουρνάς τόνισε τη δυσκολία του φετινού καλοκαιριού και τη μείωση των καμένων εκτάσεων στη Θεσσαλία.
Έλληνας πυροσβέστης δάσους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

52 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο, έκκληση για επαγρύπνηση και πρόληψη

Ανησυχία προκάλεσε στις Αρχές ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο, με 52 δασικές εστίες πριν την επίσημη αντιπυρική περίοδο. Το Υπουργείο καλεί σε ετοιμότητα και αυξημένη προσοχή από όλους.