ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Ο Στάρμερ ταξίδεψε αεροπορικώς στο Παρίσι για την τελετή έναρξης

Σύμφωνα με την Eurostar, περίπου το 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο και την Κυριακή, μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο μετάβασής του στο Παρίσι για να παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της δολιοφθοράς που έπληξε το γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Στάρμερ είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα με την Eurostar, αλλά τελικά μεταβαίνει εκεί με αεροπορική πτήση, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με την Eurostar, περίπου το 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο και την Κυριακή, μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανέφερε η εταιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικός σταθμός Βρετανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σταδιακή επανέναρξη κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά τη διακοπή

Η Getlink ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης θα επανεκκινήσει σταδιακά από τις 15:00 ώρα Γαλλίας, μετά από διακοπή ηλεκτροδότησης που οδήγησε σε αναστολή δρομολογίων της Eurostar.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεν ισχύει ο ρωσικός ισχυρισμός για ουκρανικά πυρηνικά όπλα

Η Βρετανία διαψεύδει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η ίδια και η Γαλλία βοηθούν την Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια του Πούτιν να αποπροσανατολίσει από τις πράξεις του στην Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο χαρακτηρίζει παράλογο τον ρωσικό ισχυρισμό για πυρηνικά

Η Ουκρανία απέρριψε ως «παράλογο» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι επιδιώκει πυρηνικά όπλα με τη βοήθεια Βρετανίας και Γαλλίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ρωσικές «βόμβες παραπληροφόρησης».
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30 ηγέτες επιβεβαίωσαν στήριξη στην Ουκρανία σε τηλεδιάσκεψη

Σε τηλεδιάσκεψη κορυφής για το Ουκρανικό, άνω των 30 ηγετών εξέφρασαν πλήρη στήριξη σε Ζελένσκι και Ουκρανία, ζήτησαν δίκαιη ειρήνη και κάλεσαν τη Ρωσία για ουσιαστική διαπραγμάτευση και κατάπαυση πυρός χωρίς όρους.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ζητούν πιο «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ», λένε οι ΥΠΑΜ

Οι υπουργοί Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βρετανίας δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια της Ευρώπης, ενισχύοντας το ΝΑΤΟ και αποτρέποντας απειλές, ιδιαίτερα από τη Ρωσία.