ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ο Χάρι εναντίον ταμπλόιντ για τις κλονισμένες σχέσεις με την οικογένειά του

Ο Χάρι κατηγορεί τα βρετανικά ΜΜΕ για τον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Έχει κατηγορήσει τις βρετανικές εφημερίδες για εχθρικές επιθέσεις σε βάρος της συζύγου του Μέγκαν.

Ο πρίγκιπας Χάρι μιλώντας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα από ένα ντοκιμαντέρ, είπε ότι οι δικαστικές μάχες του με τις βρετανικές ταμπλόιντ συνέβαλαν στον κλονισμό της σχέσης του με τη βασιλική οικογένεια.

«Έχει παίξει σίγουρα κεντρικό ρόλο σε αυτό», δήλωσε ο Χάρι στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ταμπλόιντ σε Δίκη» (Tabloids on Trial).

Ο Χάρι έχει προσφύγει δικαστικά κατά της εκδοτικής εταιρείας εφημερίδων News Group Newspapers (NGN), θυγατρικής στη Βρετανία του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ και της εκδοτικής εταιρείας της Daily Mail σε δύο διαφορετικές μηνύσεις, κατηγορώντας τις για παράνομες πρακτικές από δημοσιογράφους και ιδιωτικούς ερευνητές για πολλά χρόνια.

Ο Χάρι είχε κατά το παρελθόν χαρακτηρίσει τις μηνύσεις ως την «αποστολή» του. Και οι δύο εκδοτικές εταιρείες αρνούνται τις κατηγορίες.

«Πιστεύω πως από την οπτική γωνιά του να υπηρετείς τους άλλους και όταν έχεις αναλάβει έναν δημόσιο ρόλο, αυτά είναι τα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε για το ευρύτερο καλό, όμως το κάνω αυτό για τους δικούς μου λόγους», είπε στο ITV.

«Για εμένα, αυτή η αποστολή συνεχίζεται, όμως προκάλεσε… εν μέρει μια ρήξη», πρόσθεσε.

Ο Χάρι κατηγορεί τα βρετανικά ΜΜΕ για τον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Έχει κατηγορήσει τις βρετανικές εφημερίδες για εχθρικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος της Αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν, τις οποίες επικαλείται ως παράγοντα στην απόφασή του να παραιτηθούν των βασιλικών καθηκόντων τους και να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

γερμανικές εφημερίδες περίπτερο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο σύζυγος του Έλτον Τζον καταγγέλλει τις πρακτικές της Daily Mail

Ο Ντέιβιντ Φέρνις κατηγόρησε τη Daily Mail για παράνομη απόκτηση προσωπικών εγγράφων, προκαλώντας αγανάκτηση στον ίδιο και τον Έλτον Τζον. Η υπόθεση αφορά και άλλες διασημότητες, όπως ο πρίγκιπας Χάρι.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καταθέτει μήνυση κατά του BBC στα βρετανικά δικαστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του BBC, διεκδικώντας έως 5 δισ. δολάρια, καθώς θεωρεί ότι παραποίησαν ομιλία του. Παρά τη συγγνώμη του BBC, το κατηγορεί για απάτη και ζητά οικονομική αποζημίωση.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια σε Σιχ για φόνο φοιτητή στη Βρετανία - Συγγνώμη από την αστυνομία

Σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη εκτιτέα τα 21 έτη καταδικάστηκε 23χρονος για τη δολοφονία φοιτητή το 2025. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συμπεριφορά της βρετανικής αστυνομίας, που πέρασε χειροπέδες στο θύμα ενώ πέθαινε.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέα αγωγή κατά της Wall Street Journal για δυσφήμηση στην υπόθεση Έπστιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε νέα αγωγή για δυσφήμηση κατά της Wall Street Journal, μετά την απόρριψη της προηγούμενης. Αιτία, δημοσίευμα για «άσεμνη» επιστολή του Τραμπ προς τον Τζέφρι Έπστιν, που ίδιος αμφισβητεί.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα κατά συγγραφέα που κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση

Σε ποινική έρευνα εναντίον της Ελίζαμπεθ Τζιν Κάρολ προχωρούν οι αμερικανικές αρχές, εξετάζοντας αν ψευδομαρτύρησε στις δίκες κατά του Τραμπ για σεξουαλική επίθεση και συκοφαντική δυσφήμιση, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.