ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Άντρας πυροβόλησε τον Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια

Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξιό αυτί και στο πρόσωπό του, έπειτα από πυροβολισμούς που ακούστηκαν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τραμπ, που ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του, έπεσε στη σκηνή, προτού συγκεντρωθούν γύρω του για να τον προστατεύσουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη προσωπικοτήτων, τον σηκώσουν και τον συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό του. Εκείνος φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Σε οροφή κτιρίου κοντά στη σκηνή διακρίνονταν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, πάντως υποβάλλεται προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά, ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN μέσω X, επικαλούμενος εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέος συνασπισμός κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέο στρατιωτικό συνασπισμό με χώρες της Λατινικής Αμερικής κατά των καρτέλ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πυραυλικών πληγμάτων, ενώ εξαπέλυσε επιθετικές δηλώσεις για την Κούβα.
Μεξικανός αστυνομικός δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σέινμπαουμ για τον θάνατο του «Ελ Μέντσο» μίλησε με τον Τραμπ

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, δήλωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά το θάνατο του βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο», συζητώντας την κατάσταση στη χώρα μετά τα βίαια επεισόδια.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις βαρόνοι ναρκωτικών στο στόχαστρο ΗΠΑ και Κολομβίας

Τραμπ και Πέτρο αποφάσισαν να συνεργαστούν ενάντια σε τρεις σημαντικούς βαρόνους ναρκωτικών της Κολομβίας, συνεχίζοντας ένα μακροχρόνιο πόλεμο που ευθύνεται για τραγωδίες, βία κι εκτοπισμούς στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγαλύτερο καρτέλ της Κολομβίας σταματά διαπραγματεύσεις με τον Πέτρο

Το Κλαν δελ Γκόλφο ανέστειλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Πέτρο, κατηγορώντας τη συμφωνία Πέτρο-Τραμπ για στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις ως παραβίαση των δεσμεύσεων μεταξύ τους.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: 5 νεκροί καρτέλ από επιχείρηση του στρατού

Η κολομβιανή αστυνομία σκότωσε πέντε μέλη του Clan del Golfo, περιλαμβανομένου ηγετικού στελέχους, λίγο πριν τη συνάντηση Πέτρο-Τραμπ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα στο στόχαστρο τα ναρκωτικά που εισέρχονται από ξηρά

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα η κυβέρνησή του θα στοχεύσει τα ναρκωτικά που περνούν από ξηρά στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως οι αεροπορικές επιθέσεις σε Καραϊβική και Ειρηνικό μείωσαν σημαντικά τα ναρκωτικά δια θαλάσσης.