ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Israel-Diadilosi-Protest
Φωτο: Shutterstock

Άμεση συμφωνία για τους ομήρους ζήτησαν και πάλι διαδηλωτές στο Ισραήλ

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 06:29 το πρωί τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Κινητοποιήσεις, που στοχεύουν στο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ προκειμένου να συνάψει μια συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων, πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους και να συγκεντρώνονται έξω από σπίτια υπουργών.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 06:29 το πρωί τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατέκλυσαν τους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία εν ώρα αιχμής σε μεγάλους οδικούς άξονες σε ολόκληρη τη χώρα. Έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων στην κεντρική λεωφόρο που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ, προτού η αστυνομία ανοίξει τον δρόμο.

Οι προσπάθειες για τη σύναψη μιας συμφωνίας για τους ομήρους μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, έπειτα από εννέα μήνες πολέμου, φαίνεται να έχουν αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες, με αξιωματούχους να εκφράζουν αισιοδοξία, όμως να επισημαίνουν πως υπάρχουν ακόμη διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας λένε πως περισσότεροι από 38.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, όπου 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 250 απήχθησαν, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Μικρές ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν μεγάφωνα και πανό, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τις κατοικίες υπουργών και βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Ολική αποτυχία! Ολική αποτυχία!», φώναζαν διαδηλωτές έξω από το σπίτι του υπουργού Ρον Ντέρμερ, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Στο κιμπούτζ Ορ Χάνερ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα μαύρο μπαλόνι για κάθε άνθρωπο που σκοτώθηκε στην επίθεση και ένα κίτρινο μπαλόνι για κάθε όμηρο που παραμένει κρατούμενος στη Γάζα. Ορισμένοι Ισραηλινοί διαφωνούν με τα αιτήματα των διαδηλωτών και ασκούν, από την πλευρά τους, πιέσεις στον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίψει μια συμφωνία και να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εωσότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της χώρας.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ισραήλ, καλώντας την κυβέρνηση να εξασφαλίσει μια συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς προκειμένου να διευκολύνει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Στο Τελ Αβίβ, το πλήθος φώναζε: «Συμφωνία Τώρα!». Στο περιθώριο της κινητοποίησης, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Oι σκληρές μάχες με τη Χαμάς τελειώνουν αλλά ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Πολλές ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο έχουν εκκενωθεί. Ο Νετανιάχου επανέλαβε επίσης την απόρριψή του στην ιδέα η Παλαιστινιακή Αρχή, με έδρα τη Δυτική Όχθη, να διοικήσει, στη θέση της Χαμάς, τη Λωρίδα της Γάζας.
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Δε σταματάμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας, πιθανή παραίτηση του Μπένι Γκαντς

Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού που έγινε πολιτικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπένι Γκαντς, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, την παραίτησή του από την κυβέρνηση Νετανιάχου.
ΔΙΕΘΝΗ

Σχέδιο ειρήνης από τον Τζο Μπάιντεν για τη Γάζα σε τρία στάδια

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε το Ισραήλ το Ισραήλ ότι υπάρχει κίνδυνος να απομονωθεί περαιτέρω διεθνώς, αν συνεχίσει τον πόλεμο. Θετική αντίδραση από τη Χαμάς, σκεπτικισμός από το Ισραήλ.