ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου

Τρεις δημοσκοπήσεις προβλέπουν εκλογική εξόντωση των Βρετανών συντηρητικών

Μια δημοσκόπηση της Savanta έδειξε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ, τώρα στην αντιπολίτευση, θα λάβει 46%, ενώ οι Συντηρητικοί ανέφεραν πτώση 4% στο 21%.

Τρεις δημοσκοπήσεις στην πορεία προς τις εκλογές στη Βρετανία δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ θα βιώσουν «εκλογική εξόντωση» στις αρχές Ιουλίου. Μια δημοσκόπηση της Savanta έδειξε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ, τώρα στην αντιπολίτευση, θα λάβει 46%, ενώ οι Συντηρητικοί ανέφεραν πτώση 4% στο 21%.

Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση από την Survey έδειξε ότι οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να κερδίσουν μόλις 72 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία έχει συνολικά 650 έδρες. Οι Εργατικοί θα μπορούσαν να πάρουν 456 έδρες στη Βουλή. Το αποτέλεσμα των Συντηρητικών θα ήταν το χαμηλότερο των τελευταίων 200 ετών. Όσον αφορά τα ποσοστά, η δημοσκόπηση προβλέπει 40% για τους Εργατικούς και μόνο 24% για τους Συντηρητικούς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα Reform the UK του Νάιτζελ Φάρατζ θα λάβει 12%.

Μια τρίτη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Εργατικοί θα έχουν 40%, οι Συντηρητικοί 23% και το κόμμα του Φάρατζ 14%.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική κάλπη εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο ηγέτης των Πρασίνων υποψήφιος για τη θέση του Στάρμερ

Ο Ζακ Πολάνσκι, επικεφαλής των Πρασίνων, θα είναι υποψήφιος στο Χόλμπορν και Σεντ Πάνκρας μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ, με αναπληρωματικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου. Οι Πράσινοι είχαν ξεπεράσει το 10% στις τελευταίες εκλογές.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός των Πρασίνων διεκδικεί την κενή έδρα στο βόρειο Λονδίνο

Ο επικεφαλής των Πρασίνων, Ζακ Πολάνσκι, θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Χόλμπορν και Σεντ Πάνκρας στις εκλογές, μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ. Δεσμεύεται να στηρίξει τις κοινότητες, ασκώντας κριτική στους Εργατικούς.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Προβάδισμα Εργατικών στις δημοσκοπήσεις μετά την άνοδο Μπέρναμ

Σύμφωνα με τρία γκάλοπ, το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία με νέο ηγέτη τον Άντι Μπέρναμ ξεπέρασε το λαϊκιστικό Reform του Φάρατζ στις δημοσκοπήσεις μετά από πτώση τον Ιούνιο, σημειώνοντας πλέον 26% έναντι 24% του Reform.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ από βουλευτής, προκαλώντας επαναληπτικές εκλογές

Ο Νάιτζελ Φάρατζ παραιτήθηκε από βουλευτής, προκαλώντας επαναληπτικές εκλογές στο Κλάκτον. Δηλώνει αθώος για σκάνδαλα, απορρίπτει κατηγορίες και ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά την έδρα του.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φάρατζ ζητά εκλογές μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία

Ο Νάιτζελ Φάρατζ της Reform UK ζήτησε άμεσες βουλευτικές εκλογές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, δηλώνοντας πως ήρθε η ώρα για νέα λαϊκή ετυμηγορία ενόψει της ήττας των Εργατικών στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.