ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
Η πόλη της Τεχεράνης με την ιρανική σημαία και τον Πύργο Μιλάντ στο φόντο.

Το Ιράν επιβεβαίωσε πως διεξάγει εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Ομάν

Οι συνομιλίες διεξάγονται από αμερικανικής πλευράς από τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ Μακγκέρκ και τον Αμερικανό απεσταλμένο για το Ιράν, Έιμπραμ Πάλεϊ.

Το Ιράν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες που δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, όπως ανέφερε σήμερα ένα επίσημο ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios έκανε λόγο προχθές, Παρασκευή, για συνομιλίες που έλαβαν χώρα «αυτή την εβδομάδα» ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον σχετικά με το «πώς θα αποφευχθεί μια κλιμάκωση των επιθέσεων» στη Μέση Ανατολή.

Η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσε «τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, το οποίο διευκρίνισε πως οι συζητήσεις αυτές διεξήχθησαν στο πλαίσιο «μιας διαδικασίας σε εξέλιξη».

Το Irna δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ημερομηνία ή το περιεχόμενο των συναντήσεων, λέγοντας πως «δεν ήταν οι πρώτες» και «δεν θα είναι οι τελευταίες».

Οι συνομιλίες διεξάγονται από αμερικανικής πλευράς από τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ Μακγκέρκ και τον Αμερικανό απεσταλμένο για το Ιράν, Έιμπραμ Πάλεϊ, σύμφωνα με τον Axios, που αγνοούσε ποιος εκπροσωπεί την Τεχεράνη.

Οι συνομιλίες διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση αξιωματούχων του σουλτανάτου του Ομάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Όχι σε ασυλία για την τουρκική Halkbank

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Halkbank να σταματήσει η δίκη για το ρόλο της στην παραβίαση κυρώσεων κατά του Ιράν. Η τράπεζα κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και απάτη μέσω του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πιθανή αύξηση της εμβέλειας πυραύλων λέει στρατιωτικός

Ιρανός διοικητής δήλωσε πως η εμβέλεια των πυραύλων θα αυξηθεί αν χρειαστεί, ως απάντηση στις δυτικές απαιτήσεις για περιορισμούς, τονίζοντας πως οι πύραυλοι είναι απαραίτητοι για την άμυνα της χώρας έναντι απειλών όπως το Ισραήλ.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στήριξη σε κάθε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από ΟΗΕ

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη στηρίζει κάθε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τονίζοντας πως πρόκειται για κίνηση που θα σώσει ζωές και θα σταματήσει την πείνα αμάχων.