ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
Πηγή: Shutterstock

Βρετανία: Μπροστά 30 μονάδες οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών

Οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%, που είναι η χειρότερη επίδοση για τον Σούνακ από τότε που έγινε πρωθυπουργός πριν από 18 μήνες.

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και προηγείται κατά 30 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος, οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%, που είναι η χειρότερη επίδοση για τον Σούνακ από τότε που έγινε πρωθυπουργός πριν από 18 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2022, όταν η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς κατέρρευσε τις εβδομάδες μετά την κρίση που προκάλεσε ο μίνι προϋπολογισμός της Λιζ Τρας, της προκατόχου του Σούνακ.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τοπικές και δημοτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριές απώλειες.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov/Times, που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου, οι Εργατικοί είχαν προβάδισμα 26 μονάδων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά στους Εργατικούς ένα προβάδισμα γύρω στις 20 μονάδες έναντι των Συντηρητικών, ενόψει των εκλογών που ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι αναμένεται να προκηρύξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε μέσω συνεργασίας είτε ανεξάρτητα, από το 2010, με την διακυβέρνησή τους να σημαδεύεται από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκάνδαλο για τη διαχείριση της κρίσης της COVID. Στη χώρα έχουν κυβερνήσει πέντε διαφορετικοί πρωθυπουργοί στην περίοδο αυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική κάλπη εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο ηγέτης των Πρασίνων υποψήφιος για τη θέση του Στάρμερ

Ο Ζακ Πολάνσκι, επικεφαλής των Πρασίνων, θα είναι υποψήφιος στο Χόλμπορν και Σεντ Πάνκρας μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ, με αναπληρωματικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου. Οι Πράσινοι είχαν ξεπεράσει το 10% στις τελευταίες εκλογές.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός των Πρασίνων διεκδικεί την κενή έδρα στο βόρειο Λονδίνο

Ο επικεφαλής των Πρασίνων, Ζακ Πολάνσκι, θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Χόλμπορν και Σεντ Πάνκρας στις εκλογές, μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ. Δεσμεύεται να στηρίξει τις κοινότητες, ασκώντας κριτική στους Εργατικούς.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Προβάδισμα Εργατικών στις δημοσκοπήσεις μετά την άνοδο Μπέρναμ

Σύμφωνα με τρία γκάλοπ, το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία με νέο ηγέτη τον Άντι Μπέρναμ ξεπέρασε το λαϊκιστικό Reform του Φάρατζ στις δημοσκοπήσεις μετά από πτώση τον Ιούνιο, σημειώνοντας πλέον 26% έναντι 24% του Reform.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ από βουλευτής, προκαλώντας επαναληπτικές εκλογές

Ο Νάιτζελ Φάρατζ παραιτήθηκε από βουλευτής, προκαλώντας επαναληπτικές εκλογές στο Κλάκτον. Δηλώνει αθώος για σκάνδαλα, απορρίπτει κατηγορίες και ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά την έδρα του.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φάρατζ ζητά εκλογές μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία

Ο Νάιτζελ Φάρατζ της Reform UK ζήτησε άμεσες βουλευτικές εκλογές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, δηλώνοντας πως ήρθε η ώρα για νέα λαϊκή ετυμηγορία ενόψει της ήττας των Εργατικών στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.