ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Απειλές από το Ιράν κατά των διπλωματικών αποστολών του Ισραήλ

«Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Γιαχία Ραχίμ Σαφάβι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Ένας στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, προειδοποίησε σήμερα πως καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι «ασφαλής», μετά τον θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών σε μια επιδρομή που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον ενός διπλωματικού κτιρίου του Ιράν στη Δαμασκό.

«Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Γιαχία Ραχίμ Σαφάβι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna. Η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί να απαντήσει στην καταστροφή την περασμένη Δευτέρα από αεροπορικά πλήγματα, που αποδίδονται στο Ισραήλ, του προξενικού παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά μελών του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ αυτών δύο υψηλόβαθμων.

Ο συνολικός απολογισμός της επιδρομής ανήλθε σε 16 νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Σαφάβι υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη θεωρεί τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως ένα «έγκυρο και νόμιμο δικαίωμα».

Υποστήριξε επιπλέον πως, εξαιτίας των ιρανικών απειλών, το Ισραήλ «έκλεισε από φόβο έως χθες 27 πρεσβείες», μεταξύ άλλων εκείνες «στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και την Τουρκία», μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές. Το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ISNA έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα γραφικό όπου, όπως εξήγησε, παρουσιάζει εννέα διαφορετικούς τύπους ιρανικών πυραύλων που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα νεκροί, μεταξύ τους παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Δεκαένα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών σε δύο χωριά στον νότιο Λίβανο, στη βαρύτερη επίθεση μετά τον Ιούνιο. Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα κατά της Χεζμπολά.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δύο εκτελέσεις για φερόμενη κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Δύο Ιρανοί υπήκοοι εκτελέστηκαν σήμερα στο Ιράν, καθώς κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ και μεταφορά συντεταγμένων ευαίσθητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πράκτορες της Μοσάντ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν από σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν σήμερα Δευτέρα, μετά την αναβολή κοινής επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ, με την προϋπόθεση ταχείας συμφωνίας. Δεν διευκρίνισε πού και ποιοι θα συμμετάσχουν.