ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

ΝΑΤΟ: Καμία στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία στο Ιντλίμπ

Σύμφωνα το πρακτορείο TASS, το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στην Τουρκία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να παράσχει στην Άγκυρα στρατιωτική υποστήριξη, αν η Τουρκία εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο TASS διπλωματική πηγή χώρας του ΝΑΤΟ, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο δεκάδων οικισμών στην επαρχία του Χαλεπίου.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξουν την επίκληση του Άρθρου 5 σχετικά με τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ιντλίμπ», επεσήμανε η πηγή. Σύμφωνα με την ίδια, το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στην Τουρκία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακοίνωσε, σύμφωνα με το SANA, πως «ανακτήθηκε ο πλήρης έλεγχος δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων στη δυτική και τη βορειοδυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού, τα περάσματα Μιζνάρ και Μουχαϊρέζ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στην πόλη Σάρακεμπ, άνοιξαν ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο συριακός στρατός επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να συνεχίσει να απελευθερώνει τη χώρα από τρομοκράτες.

Το SANA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 30 οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου, εξαναγκάζοντας ομάδες μαχητών να αποσυρθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Μερικοί από τους οικισμούς αυτούς παρέμεναν υπό τον έλεγχο τω ανταρτών από το 2012.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα απαντήσουμε αν Δύση κατασχέσει ρωσικά πλοία, προειδοποιεί για ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για διείσδυση στην Ασία-Ειρηνικό και ένταση στην Αρκτική, ενώ δήλωσε ότι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν τη ναυσιπλοΐα ρωσικών πλοίων. Τις δηλώσεις έκανε από τη Σαχαλίνη, σε στρατιωτικά γυμνάσια.
Σημαία Τουρκίας και χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Αμυντική συμφωνία με Πακιστάν-Σ. Αραβία ισοδυναμεί με Άρθρο 5 NATO

Η Τουρκία, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία αντίστοιχη με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Στη συμμαχία ίσως προστεθεί η Αίγυπτος, ενώ η συμφωνία δεν στρέφεται κατά του Ιράν.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Η συμφωνία με Πακιστάν-Σαουδική Αραβία δεν παραβιάζει το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία διαβεβαιώνει ότι η νέα αμυντική συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία δεν αντίκειται στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ και αποτελεί συμπληρωματική συνεργασία για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε γγ ΝΑΤΟ: Χρειάζεται επιπλέον στήριξη αντιαεροπορικής άμυνας

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον γγ του ΝΑΤΟ Ρούτε για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους. Ο Ρούτε τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει τρόπους άμεσης στήριξης της χώρας.