ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία τα στοιχεία της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα των The New York Times δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν στη Ρωσία μόνο μέρος των πληροφοριών που διέθεταν για την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, επειδή φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τις πηγές τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση. «Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να τους διαβιβάσουν κάποιες πληροφορίες για το σχέδιο ( των τρομοκρατών-σ.σ) πέραν των αναγκαίων, επειδή φοβόντουσαν, ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να μάθουν τις πηγές ή τις μεθόδους κατασκοπείας» γράφει η εφημερίδα The New York Times.

Οι πηγές της εφημερίδας υπέθεσαν ότι στη Ρωσία, λαμβάνοντας στις αρχές Μαρτίου πληροφορίες για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες, μπορούσαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε χρονικά περιθώρια και όταν στο χρονικό αυτό διάστημα δεν έγινε επίθεση, τότε εξέλαβαν την προειδοποίηση με δυσπιστία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό. Παράλληλα είπε να αντιμετωπίζονται τα δημοσιεύματα των New York Times «με μεγάλη προσοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα νέων συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών στο Άμπου Ντάμπι, με διαμεσολάβηση ΗΠΑ. Οι επαφές, που στόχο έχουν τον τερματισμό της σύγκρουσης, θα συνεχιστούν αύριο.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα: Η πρόταση του Ιράν για το ουράνιο παραμένει ανοιχτή

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε πως η πρόταση για μεταφορά ουρανίου από το Ιράν παραμένει σε ισχύ, αλλά η απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από την Τεχεράνη. Οι Ιρανοί αποφασίζουν αν και πού θα το εξαγάγουν.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο και ενόψει διαπραγματεύσεων στο Άμπου Ντάμπι, αναγνωρίζοντας ότι ο Πούτιν τήρησε πρόσφατη υπόσχεση για παύση επιθέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία προτιμά τον εκφοβισμό αντί της διπλωματίας

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ρωσία προτιμά τα χτυπήματα αντί της διπλωματίας, αφού εξαπέλυσε πάνω από 70 πυραύλους και 450 drones τη νύχτα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα θέρμανσης σε περισσότερες από 1.100 πολυκατοικίες στο Κίεβο.