ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβέστες σε φωτιά
Πυροσβέστες επιχειρούν κατάσβεση μεγάλης φωτιάς με ισχυρές φλόγες στο παρασκήνιο.

Πυρκαγιά στην Αίγυπτο κατέστρεψε κινηματογραφικό στούντιο 80 ετών

Η φωτιά κατέστρεψε το Στούντιο Αλ Αχράμ που κατασκευάστηκε το 1944 στην περιοχή της Γκίζας, δυτικά της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε τρία γειτονικά κτήρια που είχαν εκκενωθεί προτού φθάσει εκεί η φωτιά.

'Eνα από τα πιο παλιά κινηματογραφικά στούντιο στην Αίγυπτο και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο καταστράφηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από τεράστια πυρκαγιά στο Κάιρο, χωρίς να προκαλέσει θύματα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και πηγές ασφαλείας.

Η φωτιά κατέστρεψε το Στούντιο Αλ Αχράμ που κατασκευάστηκε το 1944 στην περιοχή της Γκίζας, δυτικά της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε τρία γειτονικά κτήρια που είχαν εκκενωθεί προτού φθάσει εκεί η φωτιά.

Σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι των κτηρίων αυτών εξακολουθούσαν να κοιμούνται στο έδαφος σε γειτονικούς δρόμους, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP. Πηγές ασφαλείας διευκρίνισαν πως η πυρκαγιά δεν προκάλεσε θύματα, ανέφεραν ωστόσο «περιστατικά δύσπνοιας που αντιμετωπίσθηκαν επί τόπου». Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά ξέσπασε μετά το γύρισμα ενός επεισοδίου σίριαλ που μεταδίδεται στη διάρκεια του ραμαζανιού, του μήνα της νηστείας για τους μουσουλμάνους που ξεκίνησε τη Δευτέρα και στη διάρκεια του οποίου η τηλεόραση έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην Αίγυπτο και στον αραβικό κόσμο.

Το Στούντιο Αλ Άχραμ εκτείνεται σε 27.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τρία πλατό γυρισμάτων, μία αίθουσα προβολής καθώς και μία αίθουσα μοντάζ. Τη δεκαετία του 1950, η Αίγυπτος ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή ταινιών. Σήμερα, διεκδικεί τα τρία τέταρτα της αραβικής κινηματογραφικής παραγωγής. Η τελευταία έπεσε στις 21 ταινίες στο 2022, καθώς η χώρα διέρχεται τα τελευταία χρόνια τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα ενώ ετοιμάζονται συνομιλίες στην Αίγυπτο

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα εντείνονται, καθώς ισραηλινά άρματα και αεροσκάφη βομβαρδίζουν κατοικίες. Την ίδια ώρα, Αίγυπτος φιλοξενεί συνομιλίες για το αμερικανικό σχέδιο κατάπαυσης πυρός, με ελπίδες για άμεση ειρήνη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία εκτός πρωτοβουλίας Τραμπ, μπαίνει η Αίγυπτος

Η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενη ανησυχίες για το Σύνταγμα. Η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει επιφυλάξεις στους δυτικούς συμμάχους, ενώ η Μελόνι δεν θα πάει στο Νταβός.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ναυσιπλοΐα ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου

Μετά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας στο Κάιρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αιγυπτιακή αποστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στις θαλάσσιες μεταφορές και την ανάπτυξη νέων ακτοπλοϊκών γραμμών.
Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Πρόσκληση Τραμπ στην Ελλάδα για το Συμβούλιο Ειρήνης

Η Ελλάδα εξετάζει την πρόσκληση του Προέδρου Τραμπ να γίνει ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ειρήνης, τόνισε ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της χώρας σε διεθνείς πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Αμφισβητεί τη νέα παλαιστινιακή διοίκηση για τη Γάζα το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε αντιρρήσεις για τη σύνθεση της παλαιστινιακής επιτροπής διοίκησης της Γάζας, η οποία ανακοινώθηκε από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία, και δεν συντονίστηκε με το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προσκαλεί τους Ερντογάν και Σίσι στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον Ερντογάν, προσκαλώντας τον ως ιδρυτικό μέλος στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα. Ο Τραμπ θα προεδρεύει, ενώ συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι Τουρκίας, ΗΠΑ και Βρετανίας.