ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
Η πράσινη σημαία του Πακιστάν κυματίζει σε γαλάζιο ουρανό, σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας.

To κόμμα του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση

Σήμερα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν συνεχάρη τη χώρα για την «επιτυχημένη διεξαγωγή» των εθνικών εκλογών, λέγοντας πως το έθνος έχει ανάγκη από «σταθερά χέρια» για να απομακρυνθεί από την πολιτική «της αναρχίας και της πόλωσης».

Υποψήφιοι τους οποίους στηρίζει το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Χαν σχεδιάζουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης του φυλακισμένου πολιτικού, καλώντας τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν ειρηνικά, εάν δεν δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εκλογών. Το πυρηνικά οπλισμένο κράτος της Νότιας Ασίας ψήφισε την Πέμπτη στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών, με τη χώρα να καταβάλει προσπάθειες να ανακάμψει από μια οικονομική κρίση και δίνει μάχη με ένοπλες οργανώσεις σε ένα βαθιά πολωμένο πολιτικό περιβάλλον.

Τόσο ο Χαν όσο ο τρεις φορές πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ανακοίνωσαν τη νίκη τους χθες. Ο Γκόχαρ Χαν, ο πρόεδρος του κόμματος του Χαν Πακιστάν Τεχρίκ ε Ινσάφ (PTI), που επίσης είναι ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού, κάλεσε «όλους τους θεσμούς» στο Πακιστάν να σεβαστούν την εντολή που δόθηκε στο κόμμα του.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, είπε πως εάν τα συνολικά αποτελέσματα των εκλογών δεν δοθούν στη δημοσιότητα έως απόψε το βράδυ, το κόμμα θα πραγματοποιήσει ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αύριο έξω από κυβερνητικά κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν συνεχάρη τη χώρα για την «επιτυχημένη διεξαγωγή» των εθνικών εκλογών, λέγοντας πως το έθνος έχει ανάγκη από «σταθερά χέρια» για να απομακρυνθεί από την πολιτική «της αναρχίας και της πόλωσης». Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν χθες ανησυχίες για την εκλογική διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Για δεύτερη φορά εξελέγη πρόεδρος του Πακιστάν ο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι

Η εκλογή του θεωρείτο αδιαμφισβήτητη, καθώς προβλεπόταν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνάφθηκε μετά τις βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου, οι οποίες αμαυρώθηκαν από σοβαρές κατηγορίες για παρατυπίες.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών στο Πακιστάν

Οι ανεξάρτητοι έχουν προβάδισμα έναντι του κόμματος ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, του Ναουάζ Σαρίφ, που κέρδισε 75 έδρες -έγινε έτσι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο καθώς οι ανεξάρτητοι του Χαν συμμετείχαν στη διαδικασία ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο έγκριση μεταρρύθμισης για ταυτότητες ψηφοφόρων

Ο Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει νόμο που απαιτεί ταυτοποίηση με έγγραφο για να ψηφίζει κανείς, επικαλούμενος εκλογική απάτη. Το θέμα προκαλεί διαμάχες, καθώς πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν ταυτότητα.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΚΠΥ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Τάσο Ροζολή μετά τις εκλογές

Στις 19 Φεβρουαρίου 2026 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ του ΣΕΚΠΥ, σηματοδοτώντας περίοδο ανανέωσης και στρατηγικής ενδυνάμωσης για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Βαριές απώλειες σε αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν

Πακιστανικές αεροπορικές επιδρομές σε Νανραγκάρ και Πακτίκα του Αφγανιστάν προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση. Επίθεση ως αντίποινα σε τρομοκρατικές ενέργειες.