ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στρατιώτες σε πόλεμο Ισραήλ
Φωτο: Shutterstock

Ο στρατός του Ισραήλ εκτιμά ότι οι μάχες στη Γάζα θα κρατήσουν όλο το χρόνο

«Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχέδια γιατί θα κληθούμε για πρόσθετα καθήκοντα και μάχες κατά τη διάρκεια αυτού του έτους», δήλωσε χθες βράδυ ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος τύπου του.

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί «καθ' όλη τη διάρκεια» του 2024, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες. «Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχέδια γιατί θα κληθούμε για πρόσθετα καθήκοντα και μάχες κατά τη διάρκεια αυτού του έτους», δήλωσε χθες βράδυ ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Πρόσθεσε ότι δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έφεδροι θα χρειαστούν για τη συνέχιση των μαχών, τονίζοντας ωστόσο ότι ορισμένοι από αυτούς θα κάνουν ένα διάλειμμα από τον πόλεμο, για να προετοιμαστούν για «μακροχρόνιες μάχες». «Ορισμένοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειες και τις εργασίες τους ήδη από αυτήν την εβδομάδα», ανέφερε ο Χαγκάρι, κάτι που «θα τους επιτρέψει να ανακτήσουν δυνάμεις για επερχόμενες επιχειρήσεις το 2024».

Πέραν αυτού, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας στους έξι Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας είτε σκοτώθηκαν από λάθος, είτε από φίλια πυρά. Το σύνολο ανέρχεται σε 29 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 18 σκοτώθηκαν από φίλια πυρά. Άλλοι δύο σκοτώθηκαν από από λάθος πυρά και άλλοι εννέα από ατυχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού, συνολικά 172 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα. Περισσότεροι από 900 έχουν τραυματιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές αρχές: Προειδοποίηση για επιθέσεις κατά Εβραίων παγκοσμίως

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων και επεισοδίων αύριο, ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου. Συνιστά αποφυγή ταξιδιών και μεγάλων συναθροίσεων σε συγκεκριμένες χώρες.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή το Ισραήλ για ενδεχόμενες επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας διέταξε τον στρατό να αυξήσει ετοιμότητα στη Γάζα, μπροστά στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, επικαλούμενος φόβους για επιθέσεις της Χαμάς. Προειδοποίησε για βαρύ τίμημα σε Χαμάς και Γάζα αν υπάρξουν απώλειες.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νεκρός διοικητής της Χαμάς σε επιχείρηση του στρατού

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε διοικητή της επίλεκτης μονάδας Νουκμπά της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος είχε ρόλο στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, όπου σκοτώθηκαν 1.200 άτομα και 251 απήχθησαν.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση για στοχοποίηση στελεχών Χαμάς παντού

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας απείλησε με στοχοποίηση ηγετών της Χαμάς στο εξωτερικό, λέγοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να πεθάνει ήσυχα. Φέρεται να σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα από ισραηλινό πλήγμα.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν online το ντοκιμαντέρ «NAZA» από Νοέμβριο, λέει ο Αμπραχάμ

Το ντοκιμαντέρ «NAZA», που δίνει φωνή σε Ισραηλινούς στρατιωτικούς για θανάτους αμάχων στη Γάζα, θα κυκλοφορήσει δωρεάν online τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης του μετά τις αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο βασιλιάς Ιορδανίας καταγγέλλει το Ισραήλ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, μιλώντας στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και νότια Συρία ως «περιφερειακή απειλή» και τόνισε ότι δοκιμάζει τα όρια που θέτει το διεθνές δίκαιο.