ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εκρήξεις στη Γάζα

ΟΗΕ: «Ολοκληρωτική η κατάρρευση» για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Δεκάδες μέλη της Χαμάς έχουν παραδοθεί στη βόρεια Γάζα, τονίζει το Ισραήλ, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση διαψεύδει τους ισχυρισμούς.

Νέα έκκληση προς τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν την πόλη της Γάζας στον βορρά και τη Χαν Γιουνίς στο νότο απηύθυνε ο ισραηλινός στρατός, υποστηρίζοντας ότι πλησιάζει στον «πλήρη έλεγχο» της βόρειας Γάζας.

Δεκάδες μέλη της Χαμάς έχουν παραδοθεί στη βόρεια Γάζα, τονίζει το Ισραήλ, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση διαψεύδει τους ισχυρισμούς. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου περιέγραψε την κατάσταση ως «αρχή του τέλους» για την οργάνωση.

Στην πόλη Χαν Γιουνίς, όπου οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι κρύβονται οι ηγέτες της Χαμάς, τανκς έχουν εισέλθει τώρα στον κύριο οδικό άξονα της πόλης, μεταδίδει το BBC.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι, από την άλλη, τονίζουν ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε στόχους στην πόλη της Γάζας και στις νότιες πόλεις Ράφα και Χαν Γιουνίς. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από το ξεκίνημα του πολέμου ξεπερνά τις 18.000.

Παράλληλα, άλλοι επτά Ισραηλινοί στρατιώτες ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 104.

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν ξανά από τη Γάζα προς το Ισραήλ και ένα άτομο τραυματίστηκε στην πόλη Χολόν, στα κεντρικά της χώρας.

Η ομάδα του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες τονίζει ότι είναι «σχεδόν ολοκληρωτική η κατάρρευση» οποιασδήποτε δυνατότητας παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα της Γάζας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς στη Μεσόγειο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «τέχνασμα» την ανακοίνωση της Χαμάς για διάλυση κυβέρνησης στη Γάζα, λέγοντας ότι χωρίς αφοπλισμό, κάθε διοίκηση θα υπακούει στη Χαμάς, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.
Αυστραλιανή σημαία ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές αποδοκιμασίες κατά Αλμπανέζι σε τέμενος, για τη στάση του προς το Ισραήλ

Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι σε τέμενος του Σίδνεϊ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του έναντι του Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της προσευχής για το Έιντ αλ Φιτρ.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς ζητά από το Ιράν να σταματήσει τους βομβαρδισμούς Αραβικών χωρών

Η Χαμάς κάλεσε το Ιράν να μην πλήττει κράτη του Κόλπου σε αντίποινα για επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ τόνισε το δικαίωμα του Ιράν να αμυνθεί, ζητώντας να προστατευτούν οι γείτονες της Τεχεράνης.
σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς αναζητά νέο αρχηγό ανάμεσα σε Μεσάαλ και αλ Χάγια

Η Χαμάς, μετά τον πόλεμο στη Γάζα, ολοκλήρωσε τις εσωτερικές εκλογές για νέο ηγέτη. Διεκδικητές είναι ο Χάλεντ Μεσάαλ και ο Χαλίλ Αλ Χάγια, καθώς η οργάνωση διαμορφώνει τη μεταπολεμική της στρατηγική.