ΓΔ: 2145.44 1.28% Τζίρος: 234.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:02:32
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Άνοδος για Ευρώπη και futures Wall με εταιρικά μεγέθη στο επίκεντρο

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις διεθνείς αγορές μετά τις μεγάλες πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης και εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και σημαντιών μακροοικονομικών δεδομένων.

Σε θετική πορεία μετά τις χθεσινές πιέσεις κινούνται τόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τους επενδυτές της Γηραιάς Ηπείρου να στρέφουν το ενδιαφέρον τους τόσο σε μία νέα πληθώρα εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου όσο και σε ορισμένα σημαντικά μακροοιονομικά δεδομένα για ευρωζώνη και κορυφαίες ευρωπαϊκές οικονομίες. 

Στις 11.00 ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,22%, με τον τομέα Πρώτων Υλών να εμφανίζει κέρδη 2%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες, με εξαίρεση αυτόν αυτοκινητοβιομηχανίας, κινούνται με θετικό πρόσημο. Κέρδη 1,30% για τον γερμανικό DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 1,06% και τον γαλλικό CAC 40 να έχει άνοδο 0,86%. Σε θετικό κλίμα κινούνται και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ιταλικός FTSE MIB έχει κέρδη 1,14%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινείται 1,38% υψηλότερα. 

Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών, καθώς σήμερα, μεταξύ άλλων, ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Stellantis, Allianz, Commerzbank και Deutsche Post DHL Group. Την ίδια ώρα οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για την πορεία του δείκτη PMI (σύνθετου, μεταποίησης και υπηρεσιών) για ευρωζώνη, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία για τον μήνα Απρίλιο, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα σημειώσει ανάκαμψη. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν μετά τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση εξαιτίας της «βουτιάς» κατά 3,8% του τεχνολογικού κλάδου, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για υψηλή αποτίηση αλλά και του γεγονότος ότι το «άνοιγμα» των οικονομιών θα περιορίσει τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας, ενός τομέα τον οποίο όχι μόνο δεν έπληξε αλλά ωφέλησε η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ σε αρκετές χώρες. 

Επιπρόσθετα οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, ότι η Fed πιθανώς να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων προκειμένου να προλάβει μία πιθανή υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας δεν περνούν απαρατήρητες από τους επενδυτές. 

Πάντως ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,23%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,26%, ενώ στο +0,37% κινείται ο Nasdaq. 

Υποτονική η συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές, καθώς παραμένουν κλειστά λόγω αργίας τα χρηματιστήρια Ιαπωνίας, Κίνας και Ν. Κορέας, ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,49%. 

Ισχυρά κέρδη για την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 1,02% στα 69,58 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει άνοδο 0,97% στα 66,31 δολάρια. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.