ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Ευφορία δημιουργεί στους επενδυτές η επανέναρξη των συνομιλιών για το νέο πρόγραμμα στήριξης, αλλά και κοινή πρόταση Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για ένα ενδιάμεσο «πακέτο» ύψους 908 δισ. δολαρίων.

Με φόρα ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα του 2020 η Wall Street, μετά από την εντυπωσιακή πορεία που ακολούθησε τον Νοέμβριο, καθώς και οι τρεις βασικοί δείκτες εμφανίζουν θετική πορεία, ενώ Nasdaq και S&P 500 κατέκτησαν νέα ιστορικά υψηλά. 

Κέρδη 0,88% για τον Dow Jones, ο οποίος ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε, εκ νέου, το ορόσημο των 30.000 μονάδων, με τον S&P 500 να ενισχύεται 1,26% και τον Nasdaq να κινείται 1,6% υψηλότερα. 

Της ανόδου ηγούνται οι μετοχές των Apple και UnitedHealth με κέρδη 3,5% και 2,9% αντίστοιχα, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται τόσο ο τραπεζικός κλάδος όσο και αυτός επικοινωνιών, με τους αντίστοιχους κλαδικούς δείκτες του S&P 500 να εμφανίζουν κέρδη 1,8% και 2,1% αντίστοιχα. 

Η διάθεση των επενδυτών να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους καταφθάνει μετά από δημοσίευμα του NBC News σύμφωνα με τον οποίο ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών, Στήβεν Μνιούτσιν θα συνομιλήσει με την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι για το νέο πρόγραμμα στήριξης των ΗΠΑ. 

Την ίδια ώρα ομάδα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών βουλευτών κατέθεσαν κοινή πρόταση για ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα στήριξης ύψους 908 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 208 δις. θα δοθούν για την παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νοέμβριος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες στην ιστορία της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 11,8%, τον S&P 500 στο +10,8% και τον Nasdaq στο +11,8%. 

Ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές 

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, βοηθούμενες και από οικονομικά δεδομένα και κυρίως την αναβάθμιση της εκτίμησης του ΟΟΣΑ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2020, με τον διεθνή οργανισμό να αναμένει ότι η ύφεση θα φθάσει στο 4,2% έναντι 4,5% προηγούμενης πρόβλεψης. 

Κέρδη 0,65% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 στις 391,90 μονάδες, με τον κλάδο Πρώτων Υλών να ενισχύεται κατά 3,6%. 

Στο 0,69% η άνοδος για τον DAX 30 στις 13.382 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,89% στις 6.384 μονάδες και τον CAC 40 να έχει κέρδη 1,14% στις 5.581 μονάδες. Πιο ήπια η άνοδος για την ευρωπαϊκή περιφέρεια όπου ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,18% στις 22.099 μονάδες, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 είχε κέρδη 0,79% στις 8.140 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.