ΓΔ: 2676.13 -1.13% Τζίρος: 197.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:36
Σύγχρονο γραφείο εσωτερικού χώρου

BriQ Properties: Στα 3,75 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από την Piraeus Securities

Η Piraeus Securities αυξάνει την τιμή-στόχο της BriQ Properties στα €3,75 από €3,28, διατηρώντας τη σύσταση «Outperform», με το περιθώριο απόδοσης να διαμορφώνεται στο 24,5%.

Σημαντικό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της BriQ Properties βλέπει η Piraeus Securities, αναβαθμίζοντας σημαντικά την τιμή-στόχο και διατηρώντας τη σύσταση «Outperform»

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η βελτίωση της κερδοφορίας, η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού και το επενδυτικό πρόγραμμα δημιουργούν θετικές προοπτικές για την εταιρεία, ενώ ιδιαίτερη στήριξη προσφέρει και η πολιτική διανομών προς τους μετόχους.

Aναβαθμίζει έτσι την τιμή-στόχο στα 3,75 ευρώ ανά μετοχή, από 3,28 ευρώ προηγουμένως. Με βάση το κλείσιμο των 3,20 ευρώ χθες στις 8 Σεπτεμβρίου και την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 6,9%, το συνολικό αναμενόμενο περιθώριο απόδοσης διαμορφώνεται στο 24,5%.

Η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, παρά τη μικρή υποχώρηση των εσόδων από μισθώματα. Τα έσοδα από μισθώματα υποχώρησαν κατά 2%, στα 10,7 εκατ. ευρώ, λόγω των πωλήσεων οκτώ ακινήτων που ολοκληρώθηκαν το 2025. Η επίπτωση, ωστόσο, αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ετήσιες αναπροσαρμογές των υφιστάμενων μισθωμάτων.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν κατά 1%, στα 9,1 εκατ. ευρώ, με το σχετικό περιθώριο να ενισχύεται στο 85%, από 83% έναν χρόνο νωρίτερα και 81% στο σύνολο του 2025. Σύμφωνα με την ανάλυση, η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η περυσινή πίεση στα περιθώρια ήταν προσωρινή. Παράλληλα, τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) αυξήθηκαν κατά 25%, στα 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν επίσης κατά 25%, στα 6,8 εκατ. ευρώ.

Θετικά στην κερδοφορία συνέβαλε και η μείωση του μέσου κόστους δανεισμού στο 3,4%, από 4,1%. Το 97% των δανειακών υποχρεώσεων έχει πλέον σταθερό επιτόκιο, περιορίζοντας σημαντικά την έκθεση της BriQ στις μεταβολές των επιτοκίων. Η μόχλευση παραμένει συντηρητική, με τον δείκτη LTV στο 35,8%.

Η Piraeus προβλέπει ότι τα έσοδα από μισθώματα θα αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,5% την περίοδο 2025-2030, υποστηριζόμενα από τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές και το επενδυτικό πρόγραμμα. Σε αυτό περιλαμβάνονται νέο γραφειακό κτίριο στην Αττική, η επέκταση ξενοδοχείου στην Πάρο, έργο logistics στον Ασπρόπυργο, ξενοδοχείο στην Κέρκυρα και βιομηχανικό ακίνητο στις Αχαρνές. Μερική αντιστάθμιση θα αποτελέσει η συμβατική μείωση των μισθωμάτων της Alpha Bank από τον Σεπτέμβριο του 2027.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις διανομές προς τους μετόχους. Η BriQ ανακοίνωσε ενδιάμεσο μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, από 0,08 ευρώ πέρυσι, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά συνολικό μέρισμα 0,22 ευρώ για το 2026 και σταδιακή αύξησή του στα 0,275 ευρώ έως το 2030. Η τιμή-στόχος βασίζεται σε δείκτη P/NAV 0,85 φορές, χωρίς να προϋποθέτει περαιτέρω αναβάθμιση της αποτίμησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς οι επαναγορές μετοχών αυξάνουν την αξία για τους μετόχους των τραπεζών

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών που αθροιστικά ξεπερνούν τα 11,1 δισ. ευρώ, ανταμείβοντας μαζί με τα μερίσματα τους μετόχους.
Τράπεζες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jefferies: Ισχυρό β' τρίμηνο για τις τράπεζες, πιθανή νέα αναβάθμιση στόχων

Ισχυρές επιδόσεις και στο β΄ τρίμηνο της εφετινής χρήσης προβλέπει η Jefferies για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας σύσταση αγορά για τις συστημικές τράπεζες. Πιθανή μια αναβάθμιση των στόχων για το 2026.