ΓΔ: 2678.95 1.15% Τζίρος: 126.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:39
Φωτο: Shutterstock

Jumbo: Τιμή-στόχο 25 ευρώ δίνει η Citigroup που παραμένει «ουδέτερη»

Θετική είναι η Citi για τις πωλήσεις της Jumbo που αυξήθηκαν κατά 9% τον Αύγουστο και 5,8% στο οκτάμηνο, αλλά διατηρεί ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχο στα 25 ευρώ.

Θετική δυναμική διατήρησαν οι πωλήσεις της Jumbo τον Αύγουστο, με τη διοίκηση να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2026 και να προαναγγέλλει νέα έκτακτη χρηματική διανομή προς τους μετόχους.

Η Citigroup, σε σημερινή ανάλυση της μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, διατηρεί, ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή της Jumbo και τιμή-στόχο τα 25 ευρώ, έναντι τιμής 25,56 ευρώ στις 2 Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας συνολική δυνητική απόδοση 2,5%.

Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με τον Ιούλιο. Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου–Αυγούστου 2026, η αύξηση των πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 5,8%, ξεπερνώντας ελαφρώς τον ετήσιο στόχο της διοίκησης για ανάπτυξη περίπου 5%.

Την ισχυρότερη επίδοση μεταξύ των βασικών αγορών του ομίλου κατέγραψε η Βουλγαρία, όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 17% τον Αύγουστο και κατά 14% στο οκτάμηνο. Στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων χονδρικής, ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε στο 11%, από 10% τον Ιούλιο, με τη σωρευτική αύξηση από την αρχή του έτους να φτάνει το 8%.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% τον Αύγουστο και κατά 6% στο οκτάμηνο. Σημάδια βελτίωσης εμφάνισε και η Ρουμανία, με τις πωλήσεις να παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητες τον Αύγουστο, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,2%, έναντι αρνητικών επιδόσεων τους προηγούμενους μήνες. Στο οκτάμηνο, πάντως, η αγορά της Ρουμανίας εξακολουθεί να εμφανίζει πτώση 5%.

Η Jumbo διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για αύξηση πωλήσεων περίπου 5% το 2026 και καθαρά κέρδη μεταξύ 310 και 320 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση λαμβάνει υπόψη την υψηλή συνεισφορά του τέταρτου τριμήνου, αλλά και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η διοίκηση σκοπεύει να προτείνει έκτακτη χρηματική διανομή 1 ευρώ ανά μετοχή, η οποία αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 4% και υποστηρίζεται από την ισχυρή ρευστότητα του ομίλου. Μαζί με τα 1,20 ευρώ ανά μετοχή που έχουν ήδη καταβληθεί μέσα στη χρονιά, οι συνολικές διανομές του 2026 ανέρχονται σε 2,20 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας συνολική απόδοση περίπου 8,6%.

Η Citi χαρακτηρίζει θετικές τόσο τη διατήρηση της ισχυρής εμπορικής δυναμικής όσο και την απρόσμενη πρόσθετη διανομή, επισημαίνοντας επίσης την πρόσφατη ανακοίνωση για ένταξη της Jumbo στον δείκτη Stoxx Europe 600. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εντυπωσιακή άνοδος 1,28% στο ΧΑ με μεγάλες εντολές σε τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στις 2.247,69 μονάδες ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας άνοδο 1,28%. Για μία ακόμα συνεδρίαση ο αριθμός των προσυμφωνημένων συναλλαγών ήταν μεγάλος με 47 πακέτα συνολικής αξίας 39 εκατ. ευρώ. Στα 313 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος.