Διευρύνουν τα κέρδη τους οι διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου, καθώς αρκετές εταιρείες κατόρθωσαν να «σώσουν» κέρδη και έσοδα, παρά την αρνητική επίδραση του lockdown λόγω κορονοϊού.
Οι επενδυτές εμφανίζονται αποφασισμένοι, προς το παρόν, να αντισταθούν σε αρνητικές ειδήσεις, είτε αφορούν την πορεία μακροοικονομικών μεγεθών, είτε εκτιμήσεις για βαθιά ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει ότι η «επόμενη ημέρα» δεν θα είναι εύκολη.
Ταυτόχρονα σχεδόν… αδιαφορούν για το συνεχιζόμενο σφυροκόπημα πωλήσεων στην αγορά πετρελαίου, βασική αιτία του οποίου θεωρείται ο συνδυασμός μειωμένης ζήτησης και έλλειψης αποθηκευτικών χώρων, κυρίως στις ΗΠΑ. Η ιδιαιτερότητα αυτή της αγοράς των ΗΠΑ, δικαιολογεί και το γεγονός ότι το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για το αμερικανικό αργό (WTI) δέχεται πολύ ισχυρότερες πιέσεις από ότι το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent. Το WTI υποχωρεί 5,5% στα 12 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά να σημειώνει απώλειες έως και 11%, σε πλήρη αντίθεση με το Brent το οποίο ενισχύεται 1,1% στα 23,32 δολάρια.
Κέρδη 1,5% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται 1,67% και τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται 1,5% υψηλότερα. Ράλι με άνοδο που ξεπερνά το 2% εμφανίζει το ιταλικό χρηματιστήριο.
Διευρυμένη η άνοδος και για τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται από 1,1% έως 1,3% υψηλότερα.