ΓΔ: 1405.53 0.28% Τζίρος: 58.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:05 DATA
Φώτο:Shutterstock

Νέα «βουτιά» 15,8% για το αμερικανικό αργό, ανύπαρκτοι οι χώροι αποθήκευσης

Οι χώροι αποθήκευσης στις ΗΠΑ έχουν φθάσει λίγο πριν το σημείο κορεσμού, με τους αναλυτές να μην τολμούν να δημοσιοποιήσουν εκτιμήσεις για την πορεία των πετρελαϊκών τιμών. 

Η απόλυτη πληρότητα των χώρων αποθήκευσης πετρελαίου σε συνδυασμό με την πτώση της ζήτησης αλλά και αρκετά έντονες κερδοσκοπικές κινήσεις στις αγορές, οδηγούν, εκ νέου, σε ελεύθερη πτώση τον μαύρο χρυσό, με το αμερικανικό αργό (WTI) να βρίσκεται περισσότερο στο στόχαστρο. 

Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι χώροι αποθήκευσης σε Cushing και Oklahoma θα φθάσουν πολύ σύντομα σε κορεσμό, με δεδομένο ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα 518,6 εκατ. βαρέλια, δηλαδή βρέθηκαν μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 535 εκατ. βαρελιών που είχαν αγγίξει το 2017. 

Σαφώς υπάρχουν και αρκετές κερδοσκοπικές κινήσεις στις αγορές, γεγονός το οποίο αναγκάζει ακόμη και τους πιο έμπειρους αναλυτές στον πετρελαϊκό κλάδο να μην… τολμούν να δημοσιοποιήσουν εκτιμήσεις για το επίπεδο τιμής που μπορεί να διαμορφωθεί ο μαύρος χρυσός στο επόμενο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό αργό εμφάνισε συνολικές απώλειες 7%, ενώ το Brent υποχώρησε κατά 24%. 

Στη σημερινή συνεδρίαση το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για το Brent υποχωρεί 3,75% στα 23,89 δολάρια το βαρέλι, με το αντίστοιχο συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό να αποδυναμώνεται 15,8% στα 14,25 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petrelaio, Oil, Crude Oil
ΑΓΟΡΕΣ

Οι δηλώσεις Μπάιντεν για χτύπημα στο Ιράν εκτοξεύουν τις τιμές πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι θα μπορούσε το Ισραήλ να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν φέρνοντας το αμερικανικό αργό πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι. Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα χτύπημα του Ισραήλ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι έως +4% για το πετρέλαιο και νέο υψηλό για χρυσό μετά την επίθεση Ισραήλ

Ξεπέρασε, ενδοσυνεδριακά, το επίπεδο των 90 δολαρίων το brent, ενώ ο χρυσός «σκαρφάλωσε» εκ νέου πάνω από τα 2.400 δολάρια. Μερική αποκλιμάκωση της ανόδου, καθώς το Ιράν αντέδρασε, προς το παρόν, με ψυχραιμία.