Σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αύξηση των τοποθετήσεών τους, καθώς υπάρχουν σαφείς ελπίδες ότι η πανδημία του κορονοϊού αρχίζει να «χαλαρώνει», σε ό,τι αφορά τόσο τον ρυθμό αύξηση των θανάτων που προκαλεί όσο και των κρουσμάτων. Παράλληλα ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η εξαιρετικά ταλαιπωρημένη Ιταλία, φαίνεται να εξετάζουν σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί.
Σαφώς η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα εστιασμένη στη συνεδρίαση του Eurogroup, αν και οι ελπίδες για συναίνεση δεν είναι και τόσο υψηλές. Το μέτωπο Βορρά-Νότου παραμένει, με τη Γερμανία να αρνείται σε όλους τους τόνους την πιθανότητα έκδοσης κορονό-ομολόγου, αλλά να χαλαρώνει ελαφρώς τις αντιστάσεις της δεχόμενη παροχή δανειακής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης υπό όρους αλλά χωρίς «προσθήκη» μνημονίου.
Κέρδη 2,8% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, με τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής να ανακάμπτει δυναμικά με άνοδο που ξεπερνά το 8%. Στο 3,7% η άνοδος για τον DAX 30, ενώ ο βρετανικός FTSE 100, παρά τη δυσάρεστη εξέλιξη με την εισαγωγή του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον σε ΜΕΘ, ενισχύεται 3%.
Διαθέσεις συνέχισης της ανόδου εμφανίζουν τα futures της Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται από 2,3% έως και 3%.
Ανάκαμψη και για την αγορά πετρελαίου, με το Brent να ενισχύεται 1,3% και το αμερικανικό αργό 3,1%, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να λήξει ο «πόλεμος» μεταξύ Σ. Αραβίας και Ρωσίας και μάλιστα με αμερικανική παρέμβαση και ο ΟΠΕΚ+ να καταλήξει σε συμφωνία για μείωση της ημερήσιας παραγωγής του.