Σταθερά σε τροχιά ισχυρής ανόδου παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, δεχόμενες στήριξη από τις ενδείξεις επιβράδυνσης των νέων κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία που έχουν δεχθεί το πιο βαρύ πλήγμα, αλλά και στη Γερμανία.
Η θετική αυτή εξέλιξη επαναφέρει την αισιοδοξία στις αγορές με τους επενδυτές να προχωρούν σε αύξηση των τοποθετήσεών τους, με δεδομένο, άλλωστε, ότι οι αποτιμήσεις αρκετών μετοχών έχουν υποχωρήσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, αποτελώντας και αγοραστικές ευκαιρίες. Ακόμη και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αλλά και η εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στο νοσοκομείο δεν φαίνεται να μπορεί να αντιστρέψει το θετικό κλίμα.
Παράλληλα υπάρχει και το αυριανό Eurogroup, με τις ελπίδες, πάντως, για επίτευξη κάποιας γενναιόδωρης συμφωνίας να είναι εξαιρετικά περιορισμένες, με δεδομένο ότι η Γερμανία επιμένει στην αντίθεσή της για την έκδοση ευρωομολόγου έστω και ως μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα είναι αρκετά ισχυρό το μέτωπο που έχουν συγκροτήσει αρκετά κράτη-μέλη της ευρωζώνης με «επικεφαλής» Γαλλία και Ιταλία.
Κέρδη 2.7% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να εμφανίζει την ισχυρότερη άνοδο η οποία ξεπερνά το 7%. Στο 4,3% η ενίσχυση για τον DAX 30, ενώ 2% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100 και 2,7% ο ιταλικός FTSE MIB.
.
Ισχυρά ανοδική πορεία σημειώνουν και τα futures της Wall Street, παρά τη συνεχή αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, με τα κέρδη των τριών βασικών δεικτών να κυμαίνονται από 3,3% έως και 3,5%.
Διατηρούνται οι πιέσεις για το πετρέλαιο, με απώλειες άνω του 2% για το Brent και στο 3% για το αμερικανικό αργό, μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ και παρά την εκτίμηση του επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας, ότι Σ. Αραβία και Ρωσία βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.