ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η «κόντρα» αγοραστών και πωλητών στο Χρηματιστήριο

Διατηρείται πέριξ των 1.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Πιέσεις για την Alpha Bank. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των Aktor και ΔΑΑ.

Σταθερή είναι η προσπάθεια του ΧΑ να διατηρήσει το επίπεδο των 1.700 μονάδων, με τις αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών να παραμένουν.

Ήπιες οι μεταβολές και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,2%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει ενίσχυση, επίσης, 0,2%.

Με ήπια διακύμανση ο Γενικός Δείκτης και αρκετές εναλλαγές πρόσημων από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο οποίος στις 12:01 βρίσκεται στο -0,02% και τις 1.701,54 μονάδες, με την αξία συναλλαγών να φθάνει στα 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές ενισχύονται, έναντι 41 που υποχωρούν. Κέρδη 0,0,1% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση 0,07%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται 0,04% υψηλότερα.

Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση 1,4% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,89%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,19%, ενώ η Πειραιώς κινείται 0,73% υψηλότερα και η Optima Bank βρίσκεται στο +0,63%. 

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη άνω του 1% ακολουθούν οι Aktor, μετά την εντυπωσιακή πορεία των μεγεθών της για το 2024 και ΔΑΑ. Πτώση 0,58% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει αμετάβλητος, με τον ΟΠΑΠ στο -0,26%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,22% χαμηλότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.