ΓΔ: 1802.34 -1.42% Τζίρος: 252.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η «κόντρα» αγοραστών και πωλητών στο Χρηματιστήριο

Διατηρείται πέριξ των 1.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Πιέσεις για την Alpha Bank. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των Aktor και ΔΑΑ.

Σταθερή είναι η προσπάθεια του ΧΑ να διατηρήσει το επίπεδο των 1.700 μονάδων, με τις αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών να παραμένουν.

Ήπιες οι μεταβολές και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,2%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει ενίσχυση, επίσης, 0,2%.

Με ήπια διακύμανση ο Γενικός Δείκτης και αρκετές εναλλαγές πρόσημων από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο οποίος στις 12:01 βρίσκεται στο -0,02% και τις 1.701,54 μονάδες, με την αξία συναλλαγών να φθάνει στα 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές ενισχύονται, έναντι 41 που υποχωρούν. Κέρδη 0,0,1% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση 0,07%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται 0,04% υψηλότερα.

Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση 1,4% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,89%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,19%, ενώ η Πειραιώς κινείται 0,73% υψηλότερα και η Optima Bank βρίσκεται στο +0,63%. 

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη άνω του 1% ακολουθούν οι Aktor, μετά την εντυπωσιακή πορεία των μεγεθών της για το 2024 και ΔΑΑ. Πτώση 0,58% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει αμετάβλητος, με τον ΟΠΑΠ στο -0,26%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,22% χαμηλότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Θρίλερ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Το νέο ορόσημο Τραμπ για 1η Ιουνίου

Αλλαγή σκηνικού με την απειλή Τραμπ για δασμούς 50% στην Ευρώπη από την 1η Ιουνίου. Αβεβαιότητα και μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και στο ΧΑ. Υπεραπόδοση για την ελληνική αγορά φέτος και προφίλ ωριμότητας και ανθεκτικότητας.
Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Απότομο φρένο στο ράλι του ΧΑ μετά το νέο σοκ από τον Ντ. Τραμπ

«Βουτιά» στα διεθνή χρηματιστήρια μετά την προειδοποίηση Τραμπ για δασμούς 50% στην ΕΕ και 25% στα iPhone. Απώλειες 1,42% στο ΧΑ. Η αγορά ανέκτησε πάντως τις μισές από τις αρχικές απώλειες. Κλείσιμο της εβδομάδας με υποχώρηση 0,10%.
ΑΓΟΡΕΣ

Δασμούς 50% για την Ευρώπη σχεδιάζει ο Τραμπ, «βουτιά» στα Χρηματιστήρια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει δασμό 50% στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουνίου. «Βουτιά» στις ευρωπαϊκές αγορές. Κάτω από τις 1.800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με απώλειες άνω του -2%.