ΓΔ: 2712.87 0.38% Τζίρος: 95.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:27:38
Κατάστημα ΔΕΗ πρόσοψη
Φωτο: ΔΕΗ

Αναβαθμίζει στα 16 ευρώ την τιμή - στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citi

Διατηρείται η σύσταση «αγορά» για τη μετοχή, ενώ οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι τα EBITDA θα μπορούσαν να φθάσουν στα 2,5 δισ. ευρώ το 2027 από 1,8 δισ. που ήταν το 2024.

Σε αύξηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 16 ευρώ από 14,50 ευρώ πριν και διατήρηση της σύστασης «αγορά», προχωρά η Citi σε έκθεσή της για την εισηγμένη, δίνοντας περιθώριο ανόδου άνω του 26% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης. 

Η Citi εξετάζει δύο σενάρια, ένα απαισιόδοξο και ένα αισιόδοξο. Στο απαισιόδοξο σενάριο η μετοχή μπορεί να υποχωρήσει έως και 12 ευρώ, ενώ στο αισιόδοξο σενάριο μπορεί να φθάσει έως και το επίπεδο των 21 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά το βασικό σενάριο η Citi παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξη για τη ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά περίπου 10% από το 2027, λόγω την ενίσχυση του περιθωρίου κερδών στη λιανική, με πρόβλεψη ότι θα φθάσουν στα 2,5 δισ. ευρώ το 2027 από 1,8 δισ. ευρώ το 2024. 

Η παραπάνω εκτίμηση στηρίζεται στην εκτίμηση για

  • 200 εκατ. ευρώ επιπλέον από την ανάπτυξη στον τομέα της διανομής,
  • εξάλειψη της ζημίας 100 εκατ. ευρώ από τον λιγνίτη και
  • 400 εκατ. ευρώ από τις νέες ΑΠΕ.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Η ακρίβεια στο ρεύμα χρηματοδοτεί τα πρόθυμα ΜΜΕ

Ο Παύλος Πολάκης κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση για υπέρογκες δαπάνες σε διαφήμιση, χορηγίες και μπόνους, συγκρίνοντας τα ποσά επί ΣΥΡΙΖΑ με τα τρέχοντα, που φτάνουν τα 174 και 80 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προστασία για όλες τις οικογένειες η μείωση στο ΔΕΗ σταθερό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μείωση του σταθερού τιμολογίου ρεύματος της ΔΕΗ στα 0,115 €/kWh και πάγιο 3,5€, τονίζοντας ότι η κρατική επιχείρηση προσφέρει προστασία από την αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η διάσωση της ΔΕΗ το 2019 επιτρέπει στήριξη στους καταναλωτές

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται στη μεταμόρφωση της ΔΕΗ από «συστημικό κίνδυνο» το 2019 σε «εθνικό ενεργειακό πρωταθλητή» σήμερα, επισημαίνοντας την επιτυχία της επιχείρησης παρά τις αρχικές αντιδράσεις.