ΓΔ: 2214.64 0.38% Τζίρος: 151.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:39
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Διαθέσεις συσσώρευσης σε περιβάλλον περιορισμένου τζίρου για το ΧΑ

Συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 2%, ενώ θετική είναι η εικόνα για Τρ. Πειραιώς, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Quest. Βασικό χαρακτηριστικό οι πολύ προσεκτικές κινήσεις αγοραστών - πωλητών.

Θετικά αλλά σε στενό εύρος διακύμανσης και με πολύ προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών κινείται η αγορά, με μοιρασμένα πρόσημα τόσο στην υψηλή όσο και στη μέση κεφαλαιοποίηση και σημαντικό περιορισμό, σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, για την αξία των συναλλαγών. 

Την ίδια ώρα ο Stoxx 600 συνεχίζει την κατάρριψη νέων ιστορικών υψηλών, καθώς ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και το επίπεδο των 521,51 μονάδων και ενισχύεται 0,7%, ενώ είναι έτοιμος να κλείσει την καλύτερη εβδομάδα για διάστημα τριών μηνών. Θετική η εικόνα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,31%. 

Εύρος διακύμανσης λίγο πάνω από τις 4 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με το υψηλό ημέρας στις 1.484,63 μονάδες (+0,50%) και το χαμηλό στις 1.480,37 μονάδες (+0,21%), ενώ στις 14:31 κινείται με κέρδη 0,30% στις 1.481,66 μονάδες. Στα 51,3 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 68 μετοχές να έχουν άνοδο και 53 να υποχωρούν. Ενίσχυση 0,18% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,53% υψηλότερα. 

Ήπια διακύμανση για τον τραπεζικό δείκτη με άνοδο 0,32%, ενώ συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς η οποία ενισχύεται 1,43%, με την Alpha Bank να έχει ήπια κέρδη 0,15%. Οριακές απώλειες 0,05% για τη Eurobank, ενώ η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 0,40%. 

Συνεχίζει να ξεχωρίζει ο τίτλος της Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ υψηλότερα του 1% κινούνται οι μετοχές των Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Quest. Οριακά κέρδη 0,09% για τη ΔΕΗ, ενώ ήπια είναι η μεταβολή και για την Coca-Cola HBC στο -0,13%, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,19% και τον ΟΤΕ να αποδυναμώνεται 0,28%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τη διασπορά τους στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 13 εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά των μετοχών μετά τον έλεγχο της ΕΧΑΕ, λαμβάνοντας επιπλέον παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Έξι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη διασπορά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το μυστήριο των Μπαρμπάντος με πωλήσεις μετοχών 200 εκατ.

Το Μπαρμπάντος βρέθηκε απρόσμενα στην κορυφή των πωλητών του Χ.Α., με δύο κωδικούς να ρευστοποιούν μετοχές αξίας 193 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Πωλητές και τον Δεκέμβριο οι ξένοι επενδυτές.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται ο καλπασμός των τραπεζών, ρευστοποιησεις σε blue chips

Στις 2.210,85 μονάδες με άνοδο 0,14% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,31% και οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε νέο υψηλό 10 ετών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σε νέο υψηλό 4,5 ετών.