ΓΔ: 2283.16 0.13% Τζίρος: 17.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:43
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Σε υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ με «οδηγό» τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας

«Κεφάλι» παίρνουν εκ νέου οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να έχει κέρδη άνω του 1%, ενώ υψηλότερα του 2% κινείται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας. Πολύ καλή εικόνα για Coca-Cola HBC, Jumbo, ElvalHalcor και Quest.

Με ιδιαίτερα ικανοποίηση υποδέχονται οι επενδυτές τη χθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για ισχυρή πορεία των μεγεθών της στο α' τρίμηνο αλλά και την «πίστη» του επικεφαλής της, κ. Π. Μυλωνά, ότι τον Ιούνιο ο SSM θα επιτρέψει στους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους να αρχίσουν εκ νέου να καταβάλλουν μερίσματα. 

Η εικόνα της εγχώριας αγοράς είναι καλύτερη από αυτής της Ευρώπης, στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις διακοπές του Πάσχα -το ΧΑ θα επιστρέψει σε λειτουργία την ερχόμενη Τετάρτη- ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για την οικονομία, με τον ΟΟΣΑ, αν και είναι λιγότερο αισιόδοξος από το υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να εκτιμά ότι η ανάπτυξη φέτος θα φθάσει στο 2%. 

Στην Ευρώπη υπήρξε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα των συνεδριάσεων με άσκηση κάποιων πιέσεων στους βασικούς δείκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν γυρίσει σε ήπια ανοδική πορεία με τον DAX να έχει κέρδη μόλις 0,07%, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τα futures του S&P 500 ο οποίος ενισχύεται 0,65%, στον απόηχο των δηλώσεων Powel και εν αναμονή των μεγεθών της Apple, μετά το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς σήμερα. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ήπια πτωτικές διαθέσεις τη συνεδρίαση, αλλά πολύ γρήγορα η πορεία του αντιστράφηκε και στις 11:38 έχει κέρδη 0,65% στις 1.457,85 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 23.5 εκατ. ευρώ, ενώ 54 μετοχές ενισχύονται, έναντι 47 που υποχωρούν. Άνοδος 0.83% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη 0.13%. 

Με θετικό βηματισμό και άνοδο 1.50% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, όπου ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που ενισχύεται 2,12%. Κέρδη 0,35% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να κινείται 1,49% υψηλότερα, ενώ στο +0,93% υψηλότερα κινείται η Εθνική Τράπεζα

Επικρατούν οι ανοδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με την Coca-Cola HBC να έχει κέρδη 1,45%, τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,35%, τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,51% και τη ΔΕΗ να έχει κέρδη 0,27%. Άνω του +1% κινούνται οι τίτλοι των ElvalHalcor, Quest και Jumbo.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.
ΤΙΤΑΝ-Τσιμέντο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εξαγορές μεγαλώνουν την Titan, τρέχει η μετοχή με 11% σε 4 συνεδριάσεις

Οι εξαγορές σε ΗΠΑ, Τουρκία και Γαλλία ισχυροποιούν την Titan, βελτιώνουν τα μεγέθη της και προσθέτουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Ράλι της μετοχής σε τέσσερις συνεδριάσεις με άνοδο 11,3%.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το ΧΑ με +0,26% και αρκετή μεταβλητότητα

Με μικρή άνοδο 0,26% και κλείσιμο στις 2.305,74 μονάδες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με ήπιες μεταβολές εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών για τη Μέση Ανατολή.