ΓΔ: 2214.93 0.39% Τζίρος: 151.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:27:46
Φωτο: Shutterstock

Πτωτική κίνηση για το Χρηματιστήριο με αυξημένη αξία συναλλαγών

Παραμένει σε επαφή με το επίπεδο των 1.450 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ανακοινώσεις μεγεθών από πληθώρα εισηγμένων.

Πτωτικά κινείται η εγχώρια αγορά με τους επενδυτές να προχωρούν στη δεύτερη ανάγνωση ενός καταιγισμού ανακοινώσεων μεγεθών από εισηγμένες, ενώ ιδιαίτερα αυξημένος εμφανίζεται ο τζίρος. 

Μεικτές οι τάσεις για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό και ΑΕΠ στην ευρωζώνη αλλά και των αυριανών ανακοινώσεων της Fed, με τον DAX να υποχωρεί 0,32%. Ήπια πτωτική κίνηση για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις τη συνεδρίαση και στις 11:51 εμφανίζει απώλειες 0,40% στις 1.449,71 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 60,4 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 56 που εμφανίζουν απώλειες. Πτώση 0,44% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,21%. 

Στο -0,90% ο τραπεζικός δείκτης, με τους επενδυτές να καλούνται να «χωνέψουν» αρκετές ειδήσεις. Απώλειες 0,90% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,50%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 1,04%, ενώ είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που ανακτά το επίπεδο της επενδυτικής βαθμίδας, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της από τον οίκο DBRS. Απώλειες 2,33% για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε θετικά μεγέθη για το α' τρίμηνο του 2024, ενώ στόχος είναι η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 80 εκατ. ευρώ στους μετόχους της. 

Κέρδη 0,80% για την Coca-Cola HBC μετά την ανακοίνωση αύξησης 12,6% στα έσοδά της για το α' τρίμηνο, ενώ 0,28% υψηλότερα κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ. Πιέσεις για ΟΠΑΠ και ΔΕΗ με απώλειες 0,57% και 0,62% αντίστοιχα. Πτώση που ξεπερνά το 2% για την Quest

Ισχυρά κέρδη εμφανίζουν και οι μετοχές των Cairo Mezz, Sunrise Mezz και Galaxy Cosmos Mezz με άνοδο 9,73%, 5,94% και 1,80% αντίστοιχα. Το Cairo Mezz είναι «κλειδωμένο» στο limit up, μετά και την ανακοίνωση για κέρδη 122,7 εκατ. ευρώ. 

Παρά τις σημερινές πιέσεις ο Απρίλιος –χάρη στο ντεμαράζ των τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο Γ.Δ. κλείνει ανοδικά στις οκτώ από τις εννιά τελευταίες– θα επιβεβαιώσει την καλή παράδοση που τον θέλει να είναι συνήθως θετικός. Ενώ απομένει και η σημερινή συνεδρίαση για την ολοκλήρωσή του, ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 2,33% το μήνα, μολονότι έφτασε τις πρώτες δύο εβδομάδες να υποχωρεί κατά 4,57%. Ο FTSE 25 είναι στο +3,45%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 5,13%. Σε επίπεδο τετραμήνου, ο Γ.Δ. κερδίζει 12,55%, o FTSE 25 είναι στο +13,30%, ενώ ο τραπεζικός στο +18,33%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τη διασπορά τους στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 13 εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά των μετοχών μετά τον έλεγχο της ΕΧΑΕ, λαμβάνοντας επιπλέον παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Έξι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη διασπορά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το μυστήριο των Μπαρμπάντος με πωλήσεις μετοχών 200 εκατ.

Το Μπαρμπάντος βρέθηκε απρόσμενα στην κορυφή των πωλητών του Χ.Α., με δύο κωδικούς να ρευστοποιούν μετοχές αξίας 193 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Πωλητές και τον Δεκέμβριο οι ξένοι επενδυτές.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται ο καλπασμός των τραπεζών, ρευστοποιησεις σε blue chips

Στις 2.210,85 μονάδες με άνοδο 0,14% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,31% και οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε νέο υψηλό 10 ετών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σε νέο υψηλό 4,5 ετών.