ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
χρηματιστήριο και μετοχές
Πηγή: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Στους ρυθμούς μεγεθών των εισηγμένων η αγορά

Με το βλέμμα στραμμένο στην πληθώρα ανακοινώσεων από πλευράς εισηγμένων οι επενδυτές, στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου, με το ΧΑ να κλείνει έναν ακόμη μήνα ανοδικά.

Στην ανάγνωση πληθώρας ανακοινώσεων μεγεθών εισηγμένων επιχειρήσεων θα βρεθούν σήμερα οι επενδυτές, στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου, που αποτελεί έναν ακόμη μήνα που το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκληρώνει με θετικό πρόσημο, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο 13 ετών. 

Η αγορά έδειξε αντοχή στη χθεσινή συνεδρίαση, κατορθώνοντας την τελευταία ώρα της να γυρίσει σε έστω και οριακά κέρδη, σε μία ένδειξη ότι το ενδιαφέρον των αγοραστών παραμένει «ζωντανό» αν και θα βρεθούν αντιμέτωπη με μπαράζ... αργιών, καθώς το ΧΑ θα παραμείνει κλειστό αύριο 1/5, θα λειτουργήσει την Πέμπτη 2/5 και ακολουθούν οι αργίες για το Πάσχα, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να επιστρέφει σε ενεργό δράση την Τετάρτη 8/5. 

Χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς, ανακοίνωσαν τα μεγέθη τους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ σήμερα ανακοινώνουν οι Intracom, Coca-Cola HBC και Τράπεζα Πειραιώς αλλά και πολλές ακόμη εισηγμένες καθώς «λήγει» η επίσημη προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των μεγεθών του 2023. Σημειώνεται ότι Τρ. Πειραιώς και Coca-Cola HBC ανακοίνωσαν μεγέθη για το α' τρίμηνο του 2024. 

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης, με τον DAX να ενισχύεται 0,11%, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, αν και η 1/5 είναι αργία για αρκετές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Οριακές οι μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί μόλις 0,09%. 

Θετική πορεία ακολούθησε στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones είχε κέρδη 0,38% και έκλεισε στις 38.386,09 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,32% στις 5.116,17 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq εμφάνισε άνοδο 0,35% στις 15.983,08 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.