ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Θετικές διαθέσεις αλλά χωρίς «υπερβολές» για το Χρηματιστήριο

Συνεχίζει να ξεχωρίζει με κέρδη που ξεπερνούν το 4% η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, ενώ υψηλότερα του 2% κινούνται Coca-Cola HBC, Aegean και AutoHellas.

Με θετικό πρόσημο αλλά ταυτόχρονα και με προσεκτικές τοποθετήσεις εκ μέρους των επενδυτών η σημερινή συνεδρίαση για την εγχώρια αγορά, με βελτίωση του διεθνούς κλίματος και αρκετά καλή εικόνα για την αξία των συναλλαγών. 

Ο αρχικός πανικός για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή φαίνεται προς το παρόν να υποχωρεί, με τους επενδυτές στην Ευρώπη να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις μεγεθών α' τριμήνου, ενώ συνεχίζονται οι ενδείξεις ότι η Fed και ΕΚΤ θα ακολουθήσουν διαφορετική προσέγγιση στις μειώσεις επιτοκίων. 

Κέρδη 0,68% για τον Stoxx 600 και 0,7% για τον DAX, με ώθηση από μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το α' τρίμηνο, ενώ ανοδικές είναι οι διαθέσεις στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται 0,4% υψηλότερα. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με σχετικά επιθετική διάθεση τη συνεδρίαση για να φθάσει έως και το υψηλό ημέρας των 1.371,51 μονάδων (+1,05%), επίπεδο στο οποίο άρχισαν να εμφανίζονται και πωλητές με αποτέλεσμα το χαμηλό ημέρας να φθάσει στις 1.361,29 μονάδες (+0,29%) και πλέον στις 14:12 έχει κέρδη 0,54% στις 1.364,59 μονάδες. Στα 63 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με το μεγαλύτερο μέρος να καταγράφεται, εκ νέου, στις τράπεζες, ενώ 77 μετοχές ενισχύονται, έναντι 39 που υποχωρούν. Κέρδη 0,42% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 1,28% υψηλότερα. 

Μοιρασμένα τα πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει ήπια άνοδο 0,07%. Κέρδη 0,46% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει απώλειες 0,22%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,17% και την Τράπεζα Πειραιώς στο +0,30%. 

Συνεχίζει να ξεχωρίζει στο ταμπλό η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, στον απόηχο της ανακοίνωσης διπλασιασμού των κερδών για το 2023, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Άνοδος 2,19% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ στο +0,44%, τη Mytilineos με άνοδο 1,02% και τη ΔΕΗ να ενισχύεται 0,82%. Μεταξύ των ελάχιστων μετοχών που υποχωρούν ο ΟΤΕ με έστω και οριακές απώλειες 0,07%. Άνω του +2% τα κέρδη για Aegean και AuthoHellas, ενώ άνοδο υψηλότερη του +1% εμφανίζουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, HelleniQ Energy, ElvalHalcor, Quest και Motor Oil.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τη διασπορά τους στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 13 εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά των μετοχών μετά τον έλεγχο της ΕΧΑΕ, λαμβάνοντας επιπλέον παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Έξι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη διασπορά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το μυστήριο των Μπαρμπάντος με πωλήσεις μετοχών 200 εκατ.

Το Μπαρμπάντος βρέθηκε απρόσμενα στην κορυφή των πωλητών του Χ.Α., με δύο κωδικούς να ρευστοποιούν μετοχές αξίας 193 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Πωλητές και τον Δεκέμβριο οι ξένοι επενδυτές.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται ο καλπασμός των τραπεζών, ρευστοποιησεις σε blue chips

Στις 2.210,85 μονάδες με άνοδο 0,14% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,31% και οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε νέο υψηλό 10 ετών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σε νέο υψηλό 4,5 ετών.