ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Coca-Cola HBC και Mytilineos ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ

Ξεπερνά το 2% η άνοδος για την Coca-Cola HBC, με κέρδη κοντά στο 2% και για τη Mytilineos, στον απόηχο της συμφωνίας με ΔΕΗ. Βελτιωμένη η εικόνα για τον τζίρο.

Ανοδικές διαθέσεις αν και με λιγότερη ένταση σε σύγκριση με την Ευρώπη επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον ενεργειακό κλάδο να βρίσκεται στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον απόηχο του συμφωνίας μεταξύ της Mytilineos και της ΔΕΗ, με τη μετοχή της πρώτης να ακολουθεί ιδιαίτερα θετική πορεία. 

Σε ένα ξέσπασμα ανόδου βρίσκονται οι ευρωαγορές, μετά τα θετικά στοιχεία για Βρετανία και Γερμανία σε επίπεδο ανάπτυξης και πληθωρισμού αντίστοιχα και τη βεβαιότητα των επενδυτών ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, συνδυασμός γεγονότων που οδηγεί τον DAX σε κέρδη 1,04%. Ήπια ανοδική κίνηση για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,01%. 

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει από την αρχή της συνεδρίασης σε θετική πορεία και στις 11:54 εμφανίζει κέρδη 0,30% στις 1.420,76 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 21,8 εκατ. ευρώ, ενώ 53 μετοχές έχουν άνοδο και 45 υποχωρούν. Ενίσχυση 0,46% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,15% υψηλότερα. 

Ήπια ανοδικά ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη 0,11%, με την Alpha Bank στο +0,55%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,24%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,13% και την Τράπεζα Πειραιώς να εμφανίζει απώλειες 0,08%. 

Κοντά στο 2% η άνοδος για τη μετοχή της Mytilineos, με τη Morgan Stanley να προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής - στόχο στα 46 ευρώ, θεωρώντας ότι η συμφωνία με τη ΔΕΗ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την πορεία της μονάδας ΑΠΕ και εν γένει τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας. Αντίθετα πτωτική κίνηση ακολουθεί η ΔΕΗ, παρά το θετικό ξεκίνημα, με απώλειες 0,75%. Μεγάλη συμβολή στην ανοδική πορεία για τον Γενικό Δείκτη από τη μετοχή της Coca-Coal HBC με κέρδη 2,09%, ενώ ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,28% και ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη 1,11%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Κερδοφορία, Επενδύσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημάδια κόπωσης στην κερδοφορία των εισηγμένων στο πρώτο εξάμηνο

Η άνοδος της κερδοφορίας δεν χαρακτηρίζει πλέον το σύνολο της αγοράς όπως τα προηγούμενα χρόνια. Καθοριστική η επίδραση από την πτώση των κερδών των διυλιστηρίων. Τι εκτιμούν οι αναλυτές για τη συνέχεια.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα της Alpha Trust Aνδρομέδα από τα κέρδη στο ΧΑ

Για έβδομη χρονιά η Alpha Trust Ανδρομέδα ξεπερνά τη μέση μερισματική απόδοση του ΧΑ. Με τις δύο χρηματικές διανομές φέτος προσφέρει μερισματική απόδοση 8% έναντι περίπου 4% της αγοράς. Προβληματίζει το discount της μετοχής.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τα blue chips στο επίκεντρο των αγοραστών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.040,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον. Κέρδη άνω του 5% για Elvalhalcor και πάνω από 3% για Helleniq Energy και Viohalco.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης δείχνει ο Γενικός Δείκτης μετά το καλοκαιρινό ράλι

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.000 μονάδων, με ενδείξεις κόπωσης μετά το καλοκαιρινό ράλι και το 15ετές υψηλό, ενώ η αγορά παρακολουθεί διεθνείς εξελίξεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*