ΓΔ: 2294.24 0.62% Τζίρος: 122.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:20:43
Φωτο: Shutterstock

Οι μετοχές των ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τους τίτλους των δύο εισηγμένων, ενώ ξεχωρίζουν, επίσης, ανοδικά οι Jumbo, Sarant και ElvalHalcor. Εκ νέου αυξημένος τζίρος για τράπεζες.

Βελτιωμένη η εικόνα για την αγορά σε σχέση με το μουδιασμένο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τις μετοχές των ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ξεχωρίζουν, ενώ εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου αφορά κατά κύριο λόγο τις τραπεζικές μετοχές και κυρίως αυτήν της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Ευρώπη, η οποία, επίσης, ξεκίνησε διστακτικά, με τον DAX να διευρύνει την άνοδό του στο 0,55%, ενώ συνεχίζεται η σταθεροποιητική κίνηση για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 στο +0,11%.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με ελαφρώς πιο διευρυμένο εύρος σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις με το χαμηλό ημέρα να είναι στις 1.414,64 μονάδες (-0,07%) και το υψηλό στις 1.426,54 μονάδες (+0,62%), ενώ στις 14:30 βρίσκεται στο +0,53% και τις 1.425,20 μονάδες. Στα 80,4 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 54 μετοχές να ενισχύονται και 39 να υποχωρούν. Κέρδη 0,50% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,91%. 

Ήπια η μεταβολή για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,11%, με μεικτές τάσεις μεταξύ των μετοχών, καθώς η Alpha Bank έχει κέρδη 0,24%, η Eurobank υποχωρεί 0,03%, η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται 0,64% και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 0,65% χαμηλότερα. 

Συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι μετοχές των ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδη 2,90% και 2,34% αντίστοιχα. Στην περίπτωση της ΔΕΗ ρόλο στην πολύ καλή πορεία έχει και η ανακοίνωση της εταιρείας για τους στόχους της στις συνδέσεις οπτικής ίνας, με στόχο αυτές να φθάσουν στα 1,7 εκατ. έως το 2025. Την ίδια ώρα η αγορά βρίσκεται εν αναμονή του deal για την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για Jumbo, Sarantis και ElvalHalcor. Στο +0,17% η Coca-Cola HBC, με θετικό γύρισμα για τον ΟΠΑΠ και άνοδο 0,30%, ενώ πτώση έστω και οριακή 0,07% έχει ο ΟΤΕ. Απώλειες άνω του -1% για Aegean και Quest

H σημερινή είναι μία ιδιαίτερα γεμάτη ημέρα για την αγορά, καθώς υπάρχει η τριπλή λήξη παραγώγων σε δείκτες και μετοχές, κατόπιν στο φινάλε της συνεδρίασης θα έχουμε ισχυρό rebalancing λόγω της αναπροσαρμογής και των αλλαγών στάθμισης στον FTSE,  ενώ το βράδυ ο αμερικανικός οίκος Moody’s θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.
ΤΙΤΑΝ-Τσιμέντο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εξαγορές μεγαλώνουν την Titan, τρέχει η μετοχή με 11% σε 4 συνεδριάσεις

Οι εξαγορές σε ΗΠΑ, Τουρκία και Γαλλία ισχυροποιούν την Titan, βελτιώνουν τα μεγέθη της και προσθέτουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Ράλι της μετοχής σε τέσσερις συνεδριάσεις με άνοδο 11,3%.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το ΧΑ με +0,26% και αρκετή μεταβλητότητα

Με μικρή άνοδο 0,26% και κλείσιμο στις 2.305,74 μονάδες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με ήπιες μεταβολές εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών για τη Μέση Ανατολή.