Με τιμή - στόχο στα 36 ευρώ ξεκινά την κάλυψη της Titan η Euroxx Sec., με σύσταση «overweight», σημειώνοντας ότι διαπραγματεύεται με μεγάλο discount το οποίο δεν δικαιολογούν τα θεμελιώδη δεδομένα της εισηγμένης.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση της χρηματιστηριακής η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 2024E 4,8x έναντι 7,8x της μέσης τιμής 20ετίας. Το discount σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες στις ΗΠΑ (που αντιπροσωπεύουν το 55% των EBITDA της Τιτάν) είναι >60% και σε σχέση με τις μη αμερικανικές εταιρείες 20-30%.
Η μετοχή έχει επαναξιολογηθεί το 2023, αλλά εκτιμάται ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου λόγω της κρυμμένης αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, της ισχυρής διαρθρωτικής ανάκαμψης από την ελληνική αγορά, της σταθερής ανάπτυξης και των περιθωρίων από τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη και του υπομόχλευτου ισολογισμού (καθαρό χρέος/EBITDA στο 1,4x για το 2023E).
Αναμένεται μονοψήφια αύξηση των EBITDA έως το 2026 μετά την εκτίναξη κατά 58% το 2023 στα 523 εκατ. ευρώ. Οι προοπτικές είναι θετικές για τον όμιλο λόγω της σταθερής ζήτησης σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, της σταθερής τιμολόγησης και της βελτίωσης του κόστους εισροών. Αυτό συνεπάγεται διατηρήσιμα περιθώρια EBITDA κοντά στο 20%, με κορυφαία στον κλάδο απόδοση ιδίων κεφαλαίων 11-12%, άνετα πάνω από το WACC
Ο καθαρός δανεισμός προς EBITDA για το 2023 είναι σε χαμηλό επίπεδο 1,4x και αναμένεται ότι η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί τα επόμενα τρία χρόνια. Η Τιτάν παράγει πολύ ισχυρές ταμειακές ροές παρά τις αυξημένες επενδύσεις για το διάστημα 2024 - 2026, με πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως διαθέσιμα για μερίσματα και επαναγορές. Η μερισματική απόδοση τοποθετείται στο >4,5% ετησίως.
Στους ενδεχόμενους κινδύνους εντάσσονται αστάθεια στις αναδυόμενες αγορές (ιδίως στην Αίγυπτο), μεταβολές στην αγορά συναλλάγματος, αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και των εισροών, επιβράδυνση στις ΗΠΑ ή/και στη ΝΑ Ευρώπη, ανταγωνισμός από τις εισαγωγές.