ΓΔ: 2174.77 3.43% Τζίρος: 123.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:35
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
Φωτό: Shutterstock

Παραμένει σε τροχιά συσσώρευσης το Χρηματιστήριο, χαμηλός ο τζίρος

Ξεχωρίζουν ανοδικά οι ElvalHalcor και Viohalco, με διαθέσεις ράλι, με διάθεση για κατοχύρωση κερδών σε ορισμένους τίτλους που έχουν τρέξει σημαντικά.

Το θετικό γύρισμα για ορισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και το ράλι για βιομηχανικούς τίτλους όπως αυτοί των ElvalHalcor και Viohalco οδηγούν σε σχετικό μάζεμα τις απώλειες για το ΧΑ, το οποίο κινείται με διαθέσεις συσσώρευσης και χωρίς πολύ μεγάλες εξάρσεις. 

Μεικτό παραμένει το κλίμα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,07%, ενώ ο DAX παραμένει υπό πίεση με απώλειες 0,40%. Σταθεροποίηση και ήπιες διακυμάνσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη μόλις 0,06%. 

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει υπό αρνητικό πρόσημο, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 1.353,64 μονάδες (-0,53%) και υψηλό στις 1.359,50 μονάδες (-0,10%), ενώ στις 14:07 εμφανίζει πτώση 0,39% στις 1.355,63 μονάδες. Στα 37,1 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών στις 73 έναντι 41 που εμφανίζουν κέρδη. Απώλειες 0,5% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,71% χαμηλότερα. 

Στο -0,51% ο τραπεζικός δείκτης, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στη Eurobank η οποία υποχωρεί 1,56%, ενώ απώλειες 0,99% εμφανίζει και η Alpha Bank. Αντίθετα κέρδη 0,18% σημειώνει η Εθνική Τράπεζα, με την Τράπεζα Πειραιώς να έχει άνοδο 0,69%. 

Ράλι για τον τίτλο της ElvalHalcor με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 2% κινείται η Viohalco και άνω του 1% βρίσκεται ο τίτλος της AutoHellas. Θετικό γύρισμα για την Coca-Cola HBC με έστω και ήπια κέρδη 0,11%, ενώ παραμένει υπό πίεση ο ΟΠΑΠ με απώλειες 0,99%, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,84%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 1,14% χαμηλότερα. Απώλειες άνω του 1% για Cenergy, Aegean και Motor Oil.  

Νέα έξοδος στις αγορές για το ελληνικό δημόσιο με νέο 10ετές ομόλογο, η οποία καταφθάνει σε μία ιδιαίτερα θετική συγκυρία για την οικονομία, με συνεχή μείωση του κόστους δανεισμού και συνεχείς αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Ελλάδας με διατήρηση της υπεραπόδοσης έναντι της ευρωζώνης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.