Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 έως 7 μποφόρ, εξασθενούμενοι από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Περιφερειακή Ανάλυση Καιρού
Μακεδονία και Θράκη: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, με ανέμους νοτιοανατολικούς έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν έως 8 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 14 βαθμούς.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Πιθανότητα έντονων φαινομένων στη νότια Πελοπόννησο. Θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
Κυκλάδες και Κρήτη: Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Αττική: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν έως 7 μποφόρ, εξασθενούμενοι το βράδυ. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, και βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
Πρόγνωση Επόμενων Ημερών
Σάββατο 28 Μαρτίου: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, νότια και ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, με θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Κυριακή 29 Μαρτίου: Λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
Δευτέρα 30 Μαρτίου: Παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Γενικά αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Τρίτη 31 Μαρτίου: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στα νότια.