ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλοίο στο λιμάνι Πειραιά
Φώτο: Shutterstock

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω κακοκαιρίας

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ναυτιλιακές αποφεύγουν τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

Μετά από εντατικοποίηση των ρωσικών επιθέσεων σε λιμάνια της Οδησσού, ναυτιλιακές εταιρείες ανέστειλαν τον ελλιμενισμό τους στη Μαύρη Θάλασσα, προτιμώντας μεταφορές μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας, σύμφωνα με τοπικές πηγές.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Πλοία αλλάζουν πορεία στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις απειλές των Χούθι

Τέσσερα δεξαμενόπλοια άλλαξαν πορεία στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από προειδοποιήσεις των Χούθι, με δύο να κατευθύνονται προς τη Διώρυγα του Σουέζ, ενώ ένα πέμπτο πλοίο εγκατέλειψε τον προορισμό του στη Σαουδική Αραβία.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο τάνκερ αποσύρονται από Ερυθρά Θάλασσα μετά την απειλή των Χούθι

Δύο τάνκερ με σαουδαραβικό πετρέλαιο γύρισαν πίσω στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από προειδοποίηση των ανταρτών Χούθι που ανακοίνωσαν ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Προειδοποίηση σε ναυτιλιακές να μην προσεγγίζουν σαουδαραβικά λιμάνια

Οι Χούθι προειδοποιούν τις ναυτιλιακές να μην φορτώνουν ή εκφορτώνουν σε λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας, απειλώντας με επιθέσεις στα πλοία. Ο αποκλεισμός αυξάνει τους κινδύνους για την παγκόσμια ενέργεια και το εμπόριο στον Κόλπο.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατηγικός ο ρόλος Ελλάδας σε ναυτιλία και ενέργεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Το Athens Defence Conference ανέδειξε το σημαντικό ρόλο της ναυτιλίας, των λιμένων και της ενέργειας στις διεθνείς εξελίξεις των επόμενων 25 ετών, υπογραμμίζοντας τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για ΝΑΤΟ και Ε.Ε.