ΓΔ: 2273.94 -0.93% Τζίρος: 6.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:36:41
λογότυπο Google κτίριο
Φώτο: Shutterstock

Google: Θα ασκήσουμε έφεση για την απόφαση περί εθισμού ανήλικης

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε εταιρείες τεχνολογίας υπεύθυνες για εθισμό ανήλικης στα social media. Η Google εξέφρασε διαφωνία με την απόφαση και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας πως το YouTube δεν είναι κοινωνικό δίκτυο.

Η πρόσφατη απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που έκρινε εταιρείες τεχνολογίας υπεύθυνες για τον εθισμό ανήλικης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους ομίλους. Η Google εξέφρασε τη διαφωνία της με το σκεπτικό της ετυμηγορίας και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έφεση.

«Διαφωνούμε με την ετυμηγορία και σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση. Η υπόθεση αυτή παρερμηνεύει το YouTube, το οποίο είναι μια υπεύθυνα σχεδιασμένη πλατφόρμα συνεχούς ροής (streaming) και όχι ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε σε δήλωσή της εκπρόσωπος της Google.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λογότυπο Google κτίριο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google παρέχει τεχνητή νοημοσύνη στο Πεντάγωνο για διαβαθμισμένη εργασία

Η Google υπέγραψε συμφωνία με το αμερικανικό Πεντάγωνο για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης της σε διαβαθμισμένες κυβερνητικές εργασίες, ακολουθώντας τις OpenAI και xAI. Συμφωνίες έως 200 εκατ. δολάρια με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.
λογότυπο Google κτίριο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Ξεκίνησε στην Ινδία το μεγαλύτερο AI hub εκτός ΗΠΑ

Η Google ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλύτερου κέντρου τεχνητής νοημοσύνης εκτός ΗΠΑ στη Βισαχαπάτναμ της Ινδίας, επενδύοντας 15 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια. Το έργο σηματοδοτεί σημαντική δέσμευση για το ψηφιακό μέλλον της χώρας.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία εξετάζει κυρώσεις σε τεχνολογικούς κολοσσούς για τα media

Η Αυστραλία προτείνει αυστηρότερες κυρώσεις σε Meta, Google και TikTok, πιέζοντας να αποζημιώνουν τα μέσα ενημέρωσης για ειδησεογραφικό περιεχόμενο, καθώς οι πλατφόρμες απορροφούν διαφημιστικά έσοδα και επηρεάζουν την επιβίωσή τους.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ στις Big Tech: Αναλάβετε την ευθύνη για την ασφάλεια παιδιών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κάλεσε τις εταιρείες social media να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, ενόψει συνάντησης με εκπροσώπους μεγάλων πλατφορμών και δεσμεύτηκε για αυστηρότερα μέτρα προστασίας.