ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων

Βράβευση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς για «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς βραβεύθηκε για το έργο «Ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές στην Ε. Κιλκίς», που προτείνει έξι διαδρομές με 43 πολιτιστικές στάσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό μέσα από την ιστοσελίδα www.efa-kilkis.gr.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διακρίθηκε με το Δεύτερο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2024, στην κατηγορία «Καλύτερη εφαρμοσμένη Ιδέα» και στη θεματική ενότητα «Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός». Η βράβευση αφορά το έργο «Ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές στην Ε. Κιλκίς με τη χρήση νέων τεχνολογιών», με το οποίο συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό.

Το συγκεκριμένο έργο προσφέρει στους επισκέπτες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς έξι πολιτιστικές διαδρομές. Αυτές περιλαμβάνουν συνολικά 43 σημεία ενδιαφέροντος, όπως μνημεία και τοποθεσίες αρχαιολογικού, ιστορικού και φυσικού χαρακτήρα.

Οι χρήστες της ψηφιακής πλατφόρμας λαμβάνουν πληροφορίες για τη διάρκεια των διαδρομών και τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων επίσκεψης. Τα συνοδευτικά κείμενα παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Η εμπειρία περιήγησης ενισχύεται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως φωτογραφίες, σύντομα βίντεο και 3D περιήγηση 360º σε επιλεγμένα μνημεία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ψηφιακή ξενάγηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πολιτισμικό κεφάλαιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.efa-kilkis.gr και να επιλέξουν από το «Μενού» την κατηγορία «Διαδρομές» για να περιηγηθούν στις διαθέσιμες διαδρομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

1ο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο UniverSIS ΑΠΘ και ΔΠΘ

Το ΑΠΘ και το ΔΠΘ βραβεύτηκαν με το 1ο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το UniverSIS, σύστημα ηλεκτρονικής γραμματείας, στον τομέα "Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός". Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μουσείο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: 42 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Έργα αξίας 42 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, ενίσχυσαν την αποκατάσταση μνημείων, βελτίωσαν πολιτιστικές υποδομές και προώθησαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σημαντικών φορέων της πόλης.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έναρξη της 90ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία

Η 90ή ΔΕΘ ξεκινά σήμερα, με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία και περισσότερους από 1.000 εκθέτες από 25 χώρες. Η επετειακή διοργάνωση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα και αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την πρώτη ΔΕΘ του 1926.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βραβείο στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τις ψηφιακές του υπηρεσίες

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμήθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» για το ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που ενισχύει την καθημερινότητα, την ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών και τη διαφάνεια σε δωρεές και δημοτικό έργο.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαϊωάννου: Ο λαός αντέχει με αξίες, παιδεία και πολιτιστική συνέχεια

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, υφυπουργός Παιδείας, τόνισε την αξία της ιστορικής μνήμης στην εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία διδάσκει αντοχή και διατήρηση αξιών και παράδοσης.