ΓΔ: 2510.46 1.17% Τζίρος: 155.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:36
Φώτο: Aris Oikonomou/SOOC

«Πάγος» στα σενάρια ανασχηματισμού μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του. Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του υπουργού.

Δεν «έβγαλε είδηση» η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας προς το παρόν στον «πάγο» τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού. Υπενθυμίζουμε πως σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κικίλιας είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα παραίτησης του.

Με κυβερνητικά στελέχη να έχουν αποκλείσει από νωρίς το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα παραίτησης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ανασχηματισμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός ήταν στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του.

Ο κ. Κικίλιας έχει βρεθεί στη δίνη των επικρίσεων για τη διαχείριση τόσο των πυρκαγιών που έκαναν στάχτη περισσότερα από 1,7 εκατ. στρέμματα φέτος, αλλά και για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες», ωστόσο είχε αναφέρει ότι την σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ο κ. Κίκιλιας δήλωσε πως η Πυροσβεστική και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν αμέσως μόλις αυτό κατέστη εφικτό από τις καιρικές συνθήκες τονίζοντας πως «θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» σημειώνοντας ότι τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα που μαίνονταν η κακοκαιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία, θα σας οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην πόλη για να συμπαρασταθεί στους τραυματίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Απολογισμός 6μήνου, Ταμείο Ανάκαμψης & νέες εγκρίσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτησε απολογισμό και προγραμματισμό κυβερνητικού έργου για το 2026, πορεία Ταμείου Ανάκαμψης, αγροτικές ενισχύσεις και νομοσχέδια, ενώ όρισε νέες ηγεσίες σε Άρειο Πάγο και ΝΣΚ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εμπιστοσύνη στα Κέντρα Υγείας – Καλύτερο ΕΣΥ για όλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, τονίζοντας πως η αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης βελτιώνει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους πολίτες.