ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Aris Oikonomou/SOOC

«Πάγος» στα σενάρια ανασχηματισμού μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του. Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του υπουργού.

Δεν «έβγαλε είδηση» η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας προς το παρόν στον «πάγο» τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού. Υπενθυμίζουμε πως σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κικίλιας είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα παραίτησης του.

Με κυβερνητικά στελέχη να έχουν αποκλείσει από νωρίς το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα παραίτησης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ανασχηματισμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός ήταν στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του.

Ο κ. Κικίλιας έχει βρεθεί στη δίνη των επικρίσεων για τη διαχείριση τόσο των πυρκαγιών που έκαναν στάχτη περισσότερα από 1,7 εκατ. στρέμματα φέτος, αλλά και για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες», ωστόσο είχε αναφέρει ότι την σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ο κ. Κίκιλιας δήλωσε πως η Πυροσβεστική και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν αμέσως μόλις αυτό κατέστη εφικτό από τις καιρικές συνθήκες τονίζοντας πως «θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» σημειώνοντας ότι τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα που μαίνονταν η κακοκαιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για την κρίση στην ελληνική κτηνοτροφία

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ζητώντας 100% αποζημιώσεις, ενίσχυση κτηνιατρικών υπηρεσιών και ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης, προειδοποιώντας για κατάρρευση της κτηνοτροφίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πλήρης εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας για την ευλογιά αιγοπροβάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα βιοασφάλειας κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής και συνεργασίας, ιδίως σε ελέγχους σφαγείων και μετακινήσεις ζώων.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Κρίσιμες οι εκλογές του 2027, στόχος τρίτη αυτοδύναμη θητεία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη ως γγ της ΚΟ της ΝΔ και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την παράταξη, τονίζοντας τη σημασία των εκλογών του 2027.