ΓΔ: 2109.41 0.43% Τζίρος: 21.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:09:41
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Μ. Σχοινάς: Οι εκλογές έδειξαν την ενηλικίωση του πολιτικού συστήματος

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ και σημείωσε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν ισχυρές ηγεσίες.

«Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών χθες είναι μια σαφέστατη ξεκάθαρη αντίληψη μιας πολιτικής ενηλικίωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Είναι μια μετριοπαθής κυβέρνηση, η οποία κατήγαγε έναν εκλογικό θρίαμβο από το Kέντρο, με επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή ορθοδοξία. Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη και δείχνει ότι στο δίπολο του Ελληνισμού Αθήνα - Λευκωσία έχουμε ισχυρές ηγεσίες και εμβαπτισμένες πρόσφατα στη λαϊκή βούληση». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, από την Κύπρο όπου βρίσκεται για σειρά επαφών.

Ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο, τον οποίο, όπως ανέφερε, είδε για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα, σε μια συνάντηση όπου οι δύο άνδρες προχώρησαν σε μια ανασκόπηση όλων των τρεχουσών ευρωπαϊκών εξελίξεων, ενώ μίλησαν και για το Κυπριακό, αλλά και το μεταναστευτικό.

Χαρακτήρισε εαυτόν διαχρονικό και οργανικό φίλο και εταίρο της ΚΔ στην ευρωπαϊκή της πορεία, σημειώνοντας ότι έχει συνοδεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της ΚΔ από τα πρώτα της βήματα στους θεσμούς.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Κύπρο αισθάνομαι ακόμα πιο σίγουρος για το πόσο θεμελιώδης, καθοριστική ήταν η επιλογή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Βλέπω μια ευρωπαϊκή Κύπρο που πατάει γερά στα πόδια της με αυτοπεποίθηση και όλοι θα είμαστε δίπλα της σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έτοιμη να υπογράψει Mercosur αν διασφαλιστούν απαντήσεις αγροτών

Η ιταλική κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία με τη Mercosur, μόλις δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στους αγρότες, οι οποίες εξαρτώνται από αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναμένονται σύντομα.
Κυβερνοασφάλεια υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Ρωσικές ομάδες πίσω από δύο κυβερνοεπιθέσεις, λέει η κυβέρνηση

Η δανική κυβέρνηση αποδίδει δύο κυβερνοεπιθέσεις, κατά εκλογών και εργοστασίου νερού, σε ρωσικές ομάδες. Ο Ρώσος πρεσβευτής καλείται για εξηγήσεις. Εκρήξεις σε αγωγούς ύδρευσης έπληξαν κατοικίες το 2024.
Νίκη Κεραμέως ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Κατάθεση ιστορικής κοινωνικής συμφωνίας για εργασία και μισθούς

Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε τη νομοθέτηση κοινωνικής συμφωνίας με εργοδότες και εργαζόμενους, με στόχο περισσότερες συλλογικές συμβάσεις, μείωση ανεργίας και ενίσχυση μισθών έως το 2027.
Αντρέι Μπάμπις πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Ανέλαβε η νέα κυβέρνηση Μπάμπις με στροφή σε εθνικιστικές θέσεις

Η νέα κυβέρνηση του Αντρέι Μπάμπις ανέλαβε καθήκοντα στην Τσεχία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση της εξωτερικής πολιτικής με μειωμένη στήριξη προς την Ουκρανία και ενίσχυση της δεξιάς λαϊκιστικής πτέρυγας εντός της ΕΕ.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στον Γιώργο Ξυλούρη για σιωπή στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Γιώργο Ξυλούρη για επίκληση σιωπής στην Εξεταστική για το σκάνδαλο του οργανισμού πληρωμών, μιλά για θεσμική υπονόμευση και ζητά παραπομπή του, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θυμήθηκε τους αγρότες μόνο με τις κινητοποιήσεις

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή στήριξη αγροτών, ανεξόφλητα ποσά και καταχρηστικούς αποκλεισμούς δικαιούχων, ενώ αναδεικνύει το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις ενισχύσεις.