ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
Mitsotakis-Kyriakos
Φωτο: Γραφείο Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα αξιοποίησουμε την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών

Mε την αποστολή της ΕΕ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου όπου του παρουσίασαν τις πρώτες σκέψεις για τη βελτίωση του σιδηροδρόμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κρίστιαν Σμιτ, Διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Τζόζεφ Ντοπελμπάουερ, την Ελζμπιέτα Λούκανιουκ, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Άντινα Βάλεαν, και την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πλήθος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Είμαστε ο κύριος αντίπαλος Μητσοτάκη, νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει νίκη λαού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει περήφανο και ενωμένο απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό, υπογράμμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει αξιόπιστο πρόγραμμα και κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή της ΝΔ.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει έντονη μεταρρυθμιστική δράση, ετοιμάζοντας εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα και νέο διάλογο για την παιδεία, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραετίας της.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου online

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση, με προτάσεις για θεσμούς πιο σύγχρονους, διαφανείς και ανθεκτικούς, και ανέδειξε στόχο τη συναίνεση. Η πρόταση θα παρουσιαστεί εντός Μαρτίου.
Ευάγγελος Βενιζέλος εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι αναμάρτητοι, η Jumbo δεν είναι «πύραυλος» και οι τόκοι του νόμου Κατσέλη

Η φαγωμάρα στο πολιτικό προσωπικό, το Ιαπωνικό πρότυπο του Απόστολο Βακάκη και η προτροπή του για τη μετοχή, ο Αρειος Πάγος αντιμέτωπος με τον γόριδιο δεσμό του Ν. Κατσέλη, στα επενδυτικά μπαίνει η Snapi καιτα διόδια της Εγνατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αυριανές δραστηριότητες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:00 στην παρουσίαση υπηρεσιών Hellenic Heritage στην Εθνική Πινακοθήκη και στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Υπονόμευση θεσμών και ακρίβεια με ευθύνη Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θεσμική αναξιοπιστία και επιδείνωση της ακρίβειας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις προτάσεις του κόμματος για συνταγματική αναθεώρηση.