ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Tarantilis, Kivernitikos Ekprosopos, Kivernisi
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Χρ. Ταραντίλης: Να αναδειχθεί σε διεθνή πύλη το λιμάνι του Πειραιά

Ο κ. Ταραντίλης επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά παρουσιάζει έντονη ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός και τα logistics.

Επίσκεψη εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, καθ. Χρήστος Ταραντίλης, με θέμα την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας του ιδρύματος και την επιχειρηματική αξιοποίησή της.

Ο κ. Ταραντίλης επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά παρουσιάζει έντονη ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός και τα logistics. Επομένως, κατά την άποψή του, το πανεπιστήμιο θα μπορούσε να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ανάδειξη της χώρας αλλά και ειδικότερα του λιμένος Πειραιώς από διαμετακομιστικό κέντρο σε πύλη για την Ευρώπη, αναβαθμίζοντας τη θέση της στο διεθνές οικονομικό τοπίο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ξεναγήθηκε από τις πρυτανικές αρχές σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, των οποίων τα αντικείμενα σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογική έρευνα.

Τον κ. Ταραντίλη υποδέχθηκαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθ. Μ. Σφακιανάκης, και οι αντιπρυτάνεις Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθ. Στ. Σοφιανοπούλου, Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθ. Δ. Κυριαζής και Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αν. Καθ. Σπ. Ρουκανάς.

Στην πολύωρη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές, με καθηγητές και καθηγήτριες του ιδρύματος με ερευνητική δραστηριότητα σε τομείς τεχνολογίας συζητήθηκαν θέματα, όπως η χρησιμότητα των δομών υποστήριξης των εταιρειών (τεχνοβλαστοί) που ιδρύονται στα πανεπιστήμια για την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και η διασύνδεση του πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα απευθύνονται στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε να εγγυόμαστε την ασφάλεια των πολιτών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε σημαντική αύξηση εισοδημάτων για τους ενστόλους το 2025, χαρακτηρίζοντάς την δικαίωση των κόπων τους. Τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης και επαίνεσε το έργο της αστυνομίας στον Πειραιά.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένδιας: Στην κοπή πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΒΕΠ σήμερα στις 17:30. Στην εκδήλωση θα γίνει και απονομή βραβείων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτη μέρα επεισοδίων και καταστροφών στους δρόμους των Τιράνων

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα Τίρανα, με την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να αυξάνεται. Ο Ράμα αρνείται να παραιτηθεί, ενώ ο Μπερίσα προειδοποιεί. Ο πρόεδρος καλεί σε ηρεμία μετά τα βίαια επεισόδια.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Άνοιξε ξανά η Δραγατσανίου μετά τον εντοπισμό πυρομαχικού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Δραγατσανίου στον Πειραιά, μετά την απομάκρυνση τμήματος βλήματος όλμου που βρέθηκε στην περιοχή. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί προσωρινά για λόγους ασφαλείας, με τη συνδρομή του Στρατού.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δίνουμε όσα αντέχει η χώρα, χάρη στην αύξηση εσόδων

Ο Π. Μαρινάκης απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης, τονίζοντας ότι ανακοινώθηκαν λόγω υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και τα εισοδηματικά όρια για το επίδομα θέρμανσης έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2019.
Λιμάνι Ραφήνας Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά από Πειραιά, ακολουθούν Ραφήνα και Λαύριο

Σταδιακά αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τα λιμάνια της Αττικής λόγω βελτίωσης του καιρού. Από Πειραιά τα πλοία φεύγουν κανονικά, ενώ σε Ραφήνα και Λαύριο τα δρομολόγια ξεκινούν απόγευμα, στις 16:30 και 17:30 αντίστοιχα.