ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Θα αλλάξουμε την Ελλάδα, θα πετύχουμε μεγάλη νίκη στις εκλογές

Ο πρωθυπουργός από το Περιστέρι αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που έχει λάβει η κυβέρνηση και τόνισε ότι έκανε την Ελλάδα πιο ισχυρή παρά τις πολλές κρίσεις που αντιμετώπισε.

«Πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Γιατί εδώ εκλέγομαι και θα εξακολουθώ εδώ να εκλέγομαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Περιστέρι.

«Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από όταν ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή το 2003 και η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα πιο ισχυρή παρά τις πολλές κρίσεις που αντιμετώπισε και κάθε στιγμή ήταν δίπλα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Όσο η οικονομία αναπτύσσεται πάντα το όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες», υπογράμμισε.

Επ' αυτού ανέφερε τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, το έκτακτο επίδομα σε όσους δεν πήραν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, το market pass καλώντας όλες και όλους να μπουν ατην πλατφόρμα που άνοιξε «για να απορροφήσουμε σημαντικό μέρος των αυξήσεων του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Και συνέχισε: «Είμαστε κοντά στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε. Θα λέμε πάντα την αλήθεια».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019, μειώθηκαν φόροι και εισφορές, αυξήθηκε δυο φορές και έρχεται και 3η αύξηση του κατώτατου μισθού και η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής και πιο ισχυρή.

«Το αναγνώρισε και ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών χθες», ανέφερε, ενώ είπε πως είναι κρίσιμη η εκλογική αναμέτρηση που έρχεται.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα σταθούν με κρίση και θα απαντήσουν στο κεντρικό δίλημμα των εκλογών και θα πουν «δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω», επισήμανε και ζήτησε από όλες και όλους να πλησιάσουν τους αναποφάσιστους και να τους εξηγήσουν τι έκανε η κυβέρνηση.

«Όπως είχα πει το 2019 ότι κεντρικό ζητούμενο ήταν να μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε, την επόμενη τετραετία κεντρικό ζητούμενο είναι να αυξήσουμε τους μισθούς και θα τους αυξήσουμε και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι στο χώρο της υγείας τις τελευταίες ημέρες οι εφημερίες πρακτικά δεν έχουν πια ράντζα και μίλησε για ένα νέο ΕΣΥ στην υπηρεσία κάθε πολίτη.

«Έχουμε περισσότερη ενέργεια, εμπειρία και θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα πετύχουμε στις εκλογές μια μεγάλη νίκη», τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι η Δυτική Αθήνα θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

«Δεν θα πω πότε θα γίνουν ακριβώς οι εκλογές. Δεν θα αργήσουν και πολύ. Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση μας αφού προκηρυχθούν θα είναι στη Δυτική Αθήνα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των εκτροπών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε άμεσες εκλογές και πολιτική αλλαγή, δεσμεύτηκε για έλεγχο δημόσιων δαπανών και τόνισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει πρώτο κόμμα. Εξήγησε επίσης την πιλοτική πρόταση 4ήμερης εργασίας για μεγάλες εταιρίες.
Δάνειο και διαπραγμάτευση επιχειρηματιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες δόσεις

Γιατί η σχεδιαζόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στις μηνιαίες δόσεις, περιορίζοντας τη διάρκεια αποπληρωμής και δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την επαγγελματική εκπαίδευση έμπρακτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από την Τρίπολη ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, προσφέροντας στους νέους ευκαιρίες απασχόλησης και καλές προοπτικές εργασίας με εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τραπεζικά κέρδη και έκτακτοι φόροι: Γκρεμίζοντας τo «τρίγωνο Μητσοτάκη»

Η ισχυρή κερδοφορία των τραπεζών επαναφέρει τη συζήτηση έκτακτων φόρων παραγνωρίζοντας το ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Το οικονομικό «τρίγωνο Μητσοτάκη» και οι κίνδυνοι από την ανατροπή του.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τις συμφωνίες Ελλάδας-Γαλλίας στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία της συμμαχίας τους και τη φιλική σχέση των δύο χωρών.
Άνδρας σε δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Η κυβέρνηση δεσμεύεται για λύση στην ύδρευση Ηρακλείου

Ο Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε στη Βουλή τη δέσμευση της κυβέρνησης για οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης Ηρακλείου και Κρήτης, με συγκεκριμένα έργα και νέο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική κρίση και τη συνεργασία με τοπικούς φορείς.