ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Plakiotakis
ΑΠΕ

Γ. Πλακιωτάκης: Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν οι Έλληνες ναυτικοί

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ανέφερε πως γίνονται τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι Έλληνες ναυτικοί που απήχθησαν από ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του Καμερούν.

Εντείνεται η αγωνία για την υπόθεση της απαγωγής πέντε Ελληνών ναυτικών από ένοπλους πειρατές στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY», που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.

Οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματος, από τα 22 συνολικά. Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open TV διαβεβαίωσε  ότι, «κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι ναυτικοί μας» και πρόσθεσε πως «Ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία».

Όπως είπε αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε λίγο μετά την ένοπλη επίθεση στο πλοίο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να πάρω όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των ναυτικών, απάντησε πως, «είναι προφανές ότι είμαστε λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση, οπότε δεν έχουμε πληροφορίες». «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ψύχραιμοι», τόνισε και υπογράμμισε ότι, «η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψουν οι ναυτικοί».

Νωρίτερα μέσω Facebook είχε αναφέρει πως «Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στόχος να μη μετακυλιστεί το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο X πως προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών και πως στόχος είναι να μην αυξηθεί το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους καταναλωτές, επικαλούμενος τον ΣΕΕΝ.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Παγκόσμια προτεραιότητα η ασφάλεια στη ναυτιλία και τους ναυτικούς

Ο Β. Κικίλιας δήλωσε ότι 10 ελληνικά πλοία βρίσκονται στον Κόλπο, με συνεχή επικοινωνία με τα πληρώματα. Τόνισε ότι η ασφάλεια των ναυτικών είναι προτεραιότητα και δεν αποκλείονται περαιτέρω προβλήματα λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Πλήθος σε απεργία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα διαμαρτυρία ναυτεργατικών σωματείων σε Υπ. Ναυτιλίας & ΕΕΕ

Ναυτεργατικά σωματεία διαμαρτύρονται στις 5 Μαρτίου στο Υπ. Ναυτιλίας και στην Ένωση Εφοπλιστών, ζητώντας ασφαλή επαναπατρισμό ναυτικών από τον Περσικό Κόλπο και άμεση κυβερνητική παρέμβαση λόγω επικίνδυνων συνθηκών.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επιφυλακή το Υπ. Ναυτιλίας λόγω εντάσεων στον Περσικό Κόλπο

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στην πλατφόρμα Χ πως το Υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή για την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο, διασφαλίζοντας την προστασία της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών μας.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Οι σύγχρονοι λαθρέμποροι αποτελούν τον εχθρό μας»

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως ο εχθρός στο μεταναστευτικό είναι οι λαθρέμποροι και εξήρε το έργο του Λιμενικού. Παρουσίασε το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ 2» για την αναβάθμιση εξοπλισμού, με νέο Κέντρο Επιχειρήσεων και σύγχρονες τεχνολογίες.