ΓΔ: 2102.4 0.90% Τζίρος: 96.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:44:34
Σταύρος Καλαφάτης ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Καλαφάτης: Προτεραιότητα μας η ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα

Ανέφερε ότι το τελικό συνέδριο του Loc Food διεξάγεται σε περίοδο που ολοκληρώνεται η προκήρυξη για την ένταξη στο καθεστώς ενισχύσεων «Αγροδιατροφή - Πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης στον χαιρετισμό που απήθυνε στο τελικό συνέδριο του έργου «LOC-FOOD» «Τοπική Ανάπτυξη και Διασυνοριακή Συνεργασία στον τομέα των αγροτικών προϊόντων και των παραδοσιακών τροφίμων». «Επιδίωξή μας ήταν να λειτουργήσει το Loc Food ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης. Ήταν, είναι και παραμένει προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα, η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με άλλους κλάδους της οικονομίας και η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου.

Είναι γνωστό ότι τα αγροδιατροφικά προϊόντα συνδέονται με τον Τουρισμό και την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα ενός τόπου. Η υψηλή ποιότητα διατροφής, το καλό κρασί και τα αγνά και πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα, προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Έτσι ενισχύεται το brand name ενός τόπου και καθίσταται προορισμός ποιοτικών διακοπών», τόνισε κ. Καλαφάτης.

Παράλληλα ανέφερε ότι το τελικό συνέδριο του Loc Food διεξάγεται σε μια περίοδο που ολοκληρώνεται η προκήρυξη για την ένταξη στο καθεστώς ενισχύσεων «Αγροδιατροφή - Πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Η καταληκτική της ημερομηνίας της προκήρυξης αυτής είναι η 30η Δεκεμβρίου 2022 και όπως σημείωσε ο κ. Καλαφάτης τα αποτελέσματά της αναμένονται με ενδιαφέρον.

«Η ανταπόκριση των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου για τον 1ο κύκλο υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων που αφορά στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα ήταν ιδιαίτερη θετική. Στο συγκεκριμένο  καθεστώς ενίσχυσης κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1,61 δισ. ευρώ. Σύνολο που ισούται με όλους τους αναπτυξιακούς κύκλους της προηγούμενης κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάκης Βορίδης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα εξετάσει ξανά τα μέτρα για τους αγρότες

Σε σχέση με το αίτημα των αγροτών για φθηνότερο πετρέλαιο, ο υπουργός Επικρατείας αντέτεινε ότι η διαφορετική κλίμακα στη φορολόγηση του πετρελαίου είναι «ισχυρό κίνητρο λαθρεμπορίας».
Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Ζωντανή ιστορία και ταυτότητα της Ευρώπης η αγροτική πολιτική

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη σημασία της αγροτικής πολιτικής για την ασφάλεια τροφίμων και τη συνοχή της ΕΕ, ζητώντας απλούστευση και στήριξη των αγροτών.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Προτεραιότητα η διαφάνεια και ο διάλογος για τα αγροτικά ζητήματα

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε τη σημασία του διαλόγου και της διαφάνειας για τη στήριξη των αγροτών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ελέγχων στις πληρωμές και αντιμετώπισης της ευλογιάς χωρίς lockdown.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σοβαρά ερωτήματα για συνεργάτη Ανδρουλάκη μετά την κατάθεση Βάρρα

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις αποκαλύψεις για στενό του συνεργάτη, ο οποίος φέρεται να παρενέβη σε υπόθεση προστίμων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Αψίδα Καμπούλ Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε με Ταλιμπάν για επαναπατρισμούς

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΣ βρέθηκε στην Καμπούλ για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν σχετικά με τον επαναπατρισμό Αφγανών εγκληματιών από τη Γερμανία. Οι συζητήσεις χαρακτηρίστηκαν θετικές, με έμφαση στην εφαρμογή της Σαρία.
Ρολάν Λεσκίρ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ νέος ΥΠΟΙΚ - Αμετάβλητοι βασικοί υπουργοί

Ο Ρολάν Λεσκίρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη Γαλλία, ενώ ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει ως υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων. Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.